Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat pořádek v kodecích/filtrech?

Od: bugy* odpovědí: 5 změna:

Zvuk u přehrávaného DVD v počítači se seká - jak mám udělat pořádek v kodecích / filtrech? Program MMCompView ukazuje 211 položek - jak poznám, které mám zakázat? Nebo je mám raději smazat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ja bych zkusil procistit PC programem CCleaner (pri instalaci odmitnete instalaci Google Chrome) a povypinat zbytecne programy.

bena*
hodnocení

0x

Pokud máte instalované různé balíky kodeků, odinstalujte je všechny přes Start-ovládací panely-Programy a funkce /v XP Přidat nebo odebrat programy/ a nainstalujte si Combined Community Codec pack (při instalaci odmítněte instalaci Media playeru Classic). Potřebujete-li přehrávat soubory realMedia, nainstalujte si RealPlayer Alternative, v případě,ž e potřebujete přehrávat soubory Quicktime, nainstalujte si QuickTime Alternative.

Balíky typu Codec pack All in one, XP/Vista/Seven Codec Pack či K-Lite na základě zkušeností nedoporučuji, dělají akorát chaos v systému a hlavně některá cidea se přehrávají sekaně, což bude i Váš případ zřejmě.

bugy*
hodnocení

Mám tam kodeky/filtry od Microsoftu, nějaké Nero atd. Měl jsem tam i CCCP, to jsem zrušil, přes Přidat/odebrat programy nejde odinstalovat už nic, přesto program MMCV ukazuje cca 190 položek.

bena*

tak nějaké kodeky má v základnu Windows Media Player a které jsou pak používány i třeba pro Windows Movie Maker a další.

CCCP nejsou klasické kodeky, jsou tam filtry ffdshow a myslím i LAV. Co se týká Nera, to má asi nějaké vnitřní kodeky pro ripování DVD.

A co to hlásí při odinstalaci za chbyu? Nebo proč to nejde?

bugy*
hodnocení

V Přidat/odebrat programy bylo jen CCCP. Nevím, kde bych je měl odinstalovat. Ve vlastnostech zvuku se dá něco zakázat, ale jinak nevím, kde se to dá vyházet. Podle MMCompView můžu najít fyzické umístění a smazat je, ale nevím, jestli je to to pravé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]