Zdravím všechny, mám takový problém s IDE Lazarus. Jde o to, že velikost zkompilované aplikace se mi nedaří stlačit pod 12 MB (této spodní hranice dosáhnu jen vytvořením programu typu ahoj světe, v případě použití více komponent je velikost ještě větší, i když to už se jedná o desítky kB navíc). Přitom jsem viděl aplikace zkompilované Lazarem, které měly několik stovek kB. Nevíte čím můžu dosáhnout menší velikosti výsledného programu? pozn.: IDE mám ve standartním nastavení, stejně tak kompilátor a linker (prostě všechno) Děkuji za případné odpovědi (nejradši bych byl, kdyby byly přínosné)
Zkusil jsem, ale nic to nedělá - k čemu ten příkaz vlastně slouží?
xlisto
Tento prográmek zmenší výsledný program (v mém případě z 16 na 2 MB) Použití: Např. na výsledný program s názvem test strip -s test Samozřejmě jsem ho spouštěl ve stejném umístění jako je zadaný program s názvem test Takto to funguje na linuxu, pokud máte windows, tak samozřejmě budete mít doplněný exe a samotný program strip budete muset najít ručně , kde máte nainstalován lazarus.
acemcintosh*
No, jo fakt to funguje. Dík moc za radu!
mrslider
Ahoj, zrovna jsem si Lazarus taky nainstaloval. A mám stejný problém. Program má přes 11 MB Když jsem použil zde zmiňovaný strip, zmenšilo to na 1,1 MB, což na formulář s jedním tlačítkem mi přijde příšerně moc. Bral bych 200 kB, ale 1,1 MB to je nepoužitelný. Dá se to nějak srazit? Kdysi jsem dělal s Delphi a už se mi nepovedlo sehnat verzi, která by nepotřebovala .NET, tak zkouším Lazarus. Jak fungují programy napsané v Delphi tuším 5 pod Lazarusem? Dají se bez větších úprav kompilovat? Případně, dá se někde sehnat starší verze Delphi co nepotřebuje .NET?
acemcintosh*
Já jsem začal používat novou verzi Delphi, která .NET nepotřebuje, je zdarma pro komerční využití a obsahuje i plno komponent, vč. těch pro práci se síťovými protokoly a databázemi. Jde o Turbo Delphi, člena rodiny produktů Borland Developer Studio 2006. Více zde: turboexplorer.com/.... Doporučuji vyzkoušet!
Ahoj, chtěl jsem se jen zeptat na toto téma, já zkouším programovat v basicu, hodně lidí mě od toho odrazuje ale zatím se mi dělá s ním dobře akorát se spouštěním na jiných počítačích bývá někdy problém ale řeším to doplněním chybějících souborů většinou s příponou OCX a pak to jede a teda bych navázal na téma že s jedním tlačítkem to má přes 1 MB to se mi zdá taky dost já si udělal prográmek na výpočet výplaty a mám tam plno tlačítek a jsem pod 1 Mb. neznáte někdo prosím nějaké stránky na rady pro basic?díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.