Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
chtel bych si ke svemu pocitaci koupit novy monitor s vetsi uhloprickou. Bohuzel nesleduji nove trendy, takze se ve vyberu moc nevyznam a potreboval bych poradit.
Jedna se mi o to, ze stavajici monitor 21 palcu bych rad nahradil alespon 24 palcovym monitorem za rozumnou cenu. Monitor bych chtel pouzivat zejmena ke sledovani filmu (misto televize), pripadne hrani her.
Pokud spravne chapu, mel bych tedy pri vyberu sledovat dobu odezvy (nejlepe 4ms), kontrast, rozliseni, spotreba a pozorovaci uhel.
S tim je spojeno i typ technologie, kterou je monitor vyraben. Docetl jsem se ze nejlepsi technologie je IPS. Dale se pouziva TN, VA. Chtel bych se zeptat, jakou technologii byste mi doporucili? Je technologie TN dostacujici?
Docela se mi zamlouva monitor: alza.cz/... - mam s BenQ dobre zkusenosti.
Co se tyka konektoru staci mi klasicke VGA, ale HDMI technologii take nepohrdnu.
Kdyz jsem prochazel monitory IPS technologie, objevil jsem ze jejich spotreba je jednou tak vyssi nez u ostatnich typu. Predpokladam ze se jedna o dan za kvalitu obrazu, ale protoze pocitac pouzivam zejmna na internet a administrativu, neni tato technologie trosku luxus? Vyplati se do ni investovat i za cenu vyssi ceny a spotreby.
Predem moc dekuji za kazdy tip a radu z Vasich zkusenosti.
Já mám doma tento levný IPS monitor: lcd-monitory.heureka.cz/...
Stejný máme asi v 5 kusech v práci a domů si ho koupili i kolegové. Za tu cenu je perfektní.
Test:
Hlavně na něm oceňuji skvělé barvy, naprosto rovnoměrné podsvícení, pozorovací úhly a možnost otočení na výšku. TN už dnes nelze doporučit hlavně u těchto velkých úhlopříček - směrem k rohům je jasně vidět změna barev - mě osobně toto dost ruší a třeba při tvorbě grafiky je takový monitor nanic.
Klidne bych sel i do alza.cz/... nebo kdyz chces ten benq tak klidne alza.cz/... ale pokud chces 3D a 120Hz a mas na to penize tak vem ten cos vybral
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.