Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úpravy fotek

Od: delilka* odpovědí: 9 změna:

dobrý den nevíte o nějakém programu kde bych si mohla měnit velikosti obrázků?Např jak z čtvercového obrázku vytvořit kolečko?Mám word a gimp ale ten mi přišel složitý!prosím porad te mi!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Zřejmě ti nejde jen o změnu velikosti (ta je jednoduchá a zvládne ji každý program), ale spíše o změnu tvaru - ořez. Word ti nepomůže, Gimp neznám (používám PhotoShop), ale ten pravděpodobně ano (patří mezi kvalitní grafické editory) - nezbývá, než se ´něco´ naučit.

;)

doplněno 24.08.12 22:58:

Tak jsem si Gimp zkusmo nainstaloval... ;)

Kulatý ořez - v Panelech nástrojů (levá část) si vybereš Eliptický ořez (obrázek elipsy, když podržíš kurzor myši na nástroji, zobrazí seti název a ´nápověda´) a myší na fotce vybereš požadovanou část (elipsa výběru se zobrazí čárkovanou čarou), ťukneš na ni pravým tlačítkem myši, zvolíš Invertovat výběr a stiskneš Delete... Toť vše - jak prosté, milý Watsone...

lucimera*
hodnocení

1x

Já už několikátým rokem používám PhotoFiltre. Můžeš si ho stáhnout i v češtině, a ten ti dokáže nejenom změnit velikost obrázku, ale taky můžeš zvolit funkci a obrázek oříznout do kolečka. No, ostatně, já všechny funkce neznám, používám jich jenom pár. Musíš zkoušet a třeba najdeš i jiný program, který bude ten pravý. Ostatně ani Picassa není špatná.;)

iz*

Souhlasím, PhotoFiltre (freeware) je dobrý program na úpravu obrázků, "umí"toho více než IrfanView.

Pro běžné úpravy rozhodně lepší varianta než cracknutý nebo drahý Photoshop.

doplněno 25.08.12 16:39:

Doplňuji odkaz na free verzi PhotoF/... a na návody v češtině .

Photo Filtre Studio (odkaz od Stribrnaka® níže) je zdarma pouze na 30 dnů (na vyzkoušení).

stribrnak*

jen doplním photofiltre česky zde:

jak-na-blog.cz/...

delilka*
hodnocení

děcká všem vám děkuji hned jak se dotoho pustím tak vám napíši jak jsem dopadla!Kařdopádně děkuji za tolik odpovědí!

Objevil jsem taky jednu aplikaci pro rámečky, třeba zaujme.

loonapix.com/...

delilka*
hodnocení

dobrý den byl by tady nědko kdo by mě navigoval při úpravě těch obrázku?Stáhlé mám photofilter ale nevím si bohužel rady!

bena*
hodnocení

0x

Na to stačí i Malování z Windows nebo IrfanView s nainstalovanými pluginy, pokud chcete jen ořezat kraje.

V opačném případě to trošku práce chce.

frafira*
hodnocení

0x

Dobrý jsou programy: FastStone Image Viewer a Xn Viev. Oba dva jsou zdarma a druhý je v češtině.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]