Nejste přihlášen/a.
dobrý den nevíte o nějakém programu kde bych si mohla měnit velikosti obrázků?Např jak z čtvercového obrázku vytvořit kolečko?Mám word a gimp ale ten mi přišel složitý!prosím porad te mi!
Zřejmě ti nejde jen o změnu velikosti (ta je jednoduchá a zvládne ji každý program), ale spíše o změnu tvaru - ořez. Word ti nepomůže, Gimp neznám (používám PhotoShop), ale ten pravděpodobně ano (patří mezi kvalitní grafické editory) - nezbývá, než se ´něco´ naučit.
Tak jsem si Gimp zkusmo nainstaloval...
Kulatý ořez - v Panelech nástrojů (levá část) si vybereš Eliptický ořez (obrázek elipsy, když podržíš kurzor myši na nástroji, zobrazí seti název a ´nápověda´) a myší na fotce vybereš požadovanou část (elipsa výběru se zobrazí čárkovanou čarou), ťukneš na ni pravým tlačítkem myši, zvolíš Invertovat výběr a stiskneš Delete... Toť vše - jak prosté, milý Watsone...
Já už několikátým rokem používám PhotoFiltre. Můžeš si ho stáhnout i v češtině, a ten ti dokáže nejenom změnit velikost obrázku, ale taky můžeš zvolit funkci a obrázek oříznout do kolečka. No, ostatně, já všechny funkce neznám, používám jich jenom pár. Musíš zkoušet a třeba najdeš i jiný program, který bude ten pravý. Ostatně ani Picassa není špatná.
Souhlasím, PhotoFiltre (freeware) je dobrý program na úpravu obrázků, "umí"toho více než IrfanView.
Pro běžné úpravy rozhodně lepší varianta než cracknutý nebo drahý Photoshop.
doplněno 25.08.12 16:39:Doplňuji odkaz na free verzi PhotoF/... a na návody v češtině .
Photo Filtre Studio (odkaz od Stribrnaka® níže) je zdarma pouze na 30 dnů (na vyzkoušení).
děcká všem vám děkuji hned jak se dotoho pustím tak vám napíši jak jsem dopadla!Kařdopádně děkuji za tolik odpovědí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.