Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

BOOTMGR chybí

Od: sendihorak* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Před časem mi na jednom z Pc spadl windows XP,bohužel nešel nabootovat,tak jsem ho přendal na druhý a přeinstaloval.Bohužel po vrácení na staré PC to píše Bootmgr chybí a nejde ani na bootovat znovu.Nevím bohužel jak přesto přejít.

Neporadí někdo,díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Proč nešlo nainstalovat Win na původní PC? - instalace na jiném HW, než má posléze běhat, je skoro vždy problematické... BootMgr chybí - pravděpodobně jste instaloval Win na počítači, v němž byl připojen ještě další disk s OS.

Nejsnazší řešení je nainstalovat Win na počítači, v něž bude disk provozován.

Pokud to nelze (viz můj dotaz), můžete Win nainstalovat i na jiném počítači - ale předem odpojte jeho HDD (jinak bude instalátor opět ´řešit´ multiboot - tedy bude chybět BootMgr)...

sendihorak*
hodnocení

Ano tak to přesně bylo.Bohužel jak jsem uvedl,nejde mi boot na pc na kterém bych ho chtěl mít.Potřeboval bych to nějak přes tu chybu dostat.

mowla*

Jako nejjednodušší (kromě zprovoznění bootu) vidím:

1. znovu nainstalovat XP na jiném počítači (ale s odpojeným tamním diskem!)

2. na tomto počítači Win poté spustit (půjde, ale bude, pravděpodobně, hlásit chyby) a s instalačkou Win XP (nebo s využitím ovladačů z CD k tomuto počítači, příp. ovladačů stažených z netu) nainstalovat patřičné ovladače ( a současně odebrat zařízení, která v tomto počítači nejsou)

sendihorak*
hodnocení

To zkusím.Myslím,že by to mohlo fungovat,díky

iz*

Nevyřešila by Váš problém tato diskuze?

bena*
hodnocení

0x

Tady bych asi nečaroval nijak, prostě vemte si originální instalačku Windows, naformátujte systémový oddíl a Windows XP nainstalujte znovu na novo. Pokud má disk jeden jediný oddíl, kde jsou krom systému dokumenty a další, tak data zachraňte přes Slax Linux či jinou live distribuci linuxu a při instalaci rozdělte disk na víc oddílu, kdy Céčko bude pro systém a případně prorgamy, velikost stačí nějakých 20GB - 40GB, záleží podle velikosti, aby se to hezky počítalo, Déčko dejte pak dokumentům, písničkám, filmům, fotkám a dalším souborům a případně siudělejte Éčko pro programy, pokud je nebudete instalovat na systémový oddíl.

tn
hodnocení

0x

To bude tím, že možná se bootmgr uloží do Biosu (možná) a to ti pak ukazuje. A ještě - Přeinstaloval jsi na jaký systém?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]