Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám legálně zakoupený PC s operačním systémem windows 7. Nedávno se mi ale z ničeho nic změnila tapeta na černou (prostě jen černé pozadí) a nejde změnit zpět a v pravém dolním rohu je psáno:
Windows 7
Sestavení 7601
Tato kopie systému windows není pravá.
Funkce zůstaly tak jako před tím, tzn že nejsou ničím omezeny a vše funguje jak má. Notebook už bohužel není v záruce
Nevíte co se s tím stalo? Ještě jednou zdůrazňuju že všechno v notebooku je legální a to i systém windows!
Všem budu moc vděčný za jakoukoliv radu a doufám, že se mi NTB podaří vrátit do původního stavu
Jsou Win registrována?
doplněno 21.08.12 21:29:Nesedím teď u "7" a z hlavy nevím - ale mám dojem, že by na registraci měla upozorňovat ikonka v pravém dolním rohu (na liště)... Nebude-li vědt některý jiný z rádců, ověřím a ještě se ozvu...
Jak to poznám? Pokud jsem to registrované koupil tak to je a pokud to registrované nebylo tak to nemám... Jediné co jsem s PC udělal je že po nákupu jsem si nechal v obchodě specializovaném na PC přeinstalovat Linux na WIN 7. Potém to ještě nějakou dobu, je to v řádu měsícu fungovalo a pak toto...
Pokud v notebooku byla původně nějaká Linuxová distribuce (to co se většinou dává za distribuce do notebooků, to je hrůza, akorát to kazí mínění o Linuxu) a někdo Vám tam instaloval Windows 7, tak Vám měl dát takovou nálepku Windows 7 Product key, dále pak by měl dát i instalační DVD.
Takže dávám 95% šanci, že jste se stala obětí podvodu, takže tam, kde Vám to dělali, naklusejte tam zítra, ukažte jim to a žádejte nápravu, tzn. legální Windows 7, kdy dostanete štítek Product key a pokud možno i to DVD instalační, jinak směr Policie ČR.
Zřejmě se stala podvodu, kdy jste zaplatila za nelegální systém. Běžte k prodejci a žádejte nápravu, určitě si vemte všechna CD a všechny papíry od počítače. Pokud prodejce Vám nevyhoví, běžte na Policii ČR a podejte trestní oznámení.
Nelegální WIndows Vám chvíli pojede, ale časem bude trvat spouštění déle, myslím, že se každé 2 hodiny bude vypínat a další omezení, dál nevím, co se pak může dít s tím systémem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.