Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tato kopie systému windows není pravá

Od: hanesinho* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám legálně zakoupený PC s operačním systémem windows 7. Nedávno se mi ale z ničeho nic změnila tapeta na černou (prostě jen černé pozadí) a nejde změnit zpět a v pravém dolním rohu je psáno:

Windows 7

Sestavení 7601

Tato kopie systému windows není pravá.

Funkce zůstaly tak jako před tím, tzn že nejsou ničím omezeny a vše funguje jak má. Notebook už bohužel není v záruce :(

Nevíte co se s tím stalo? Ještě jednou zdůrazňuju že všechno v notebooku je legální a to i systém windows!

Všem budu moc vděčný za jakoukoliv radu a doufám, že se mi NTB podaří vrátit do původního stavu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Jsou Win registrována?

doplněno 21.08.12 21:29:

Nesedím teď u "7" a z hlavy nevím - ale mám dojem, že by na registraci měla upozorňovat ikonka v pravém dolním rohu (na liště)... Nebude-li vědt některý jiný z rádců, ověřím a ještě se ozvu...

hanesinho*
hodnocení

Jak to poznám? Pokud jsem to registrované koupil tak to je a pokud to registrované nebylo tak to nemám... Jediné co jsem s PC udělal je že po nákupu jsem si nechal v obchodě specializovaném na PC přeinstalovat Linux na WIN 7. Potém to ještě nějakou dobu, je to v řádu měsícu fungovalo a pak toto...

Máš na spodu notebooku nalepený licenční štítek?

bena*

Pokud v notebooku byla původně nějaká Linuxová distribuce (to co se většinou dává za distribuce do notebooků, to je hrůza, akorát to kazí mínění o Linuxu) a někdo Vám tam instaloval Windows 7, tak Vám měl dát takovou nálepku Windows 7 Product key, dále pak by měl dát i instalační DVD.

Takže dávám 95% šanci, že jste se stala obětí podvodu, takže tam, kde Vám to dělali, naklusejte tam zítra, ukažte jim to a žádejte nápravu, tzn. legální Windows 7, kdy dostanete štítek Product key a pokud možno i to DVD instalační, jinak směr Policie ČR.

bena*
hodnocení

0x

Zřejmě se stala podvodu, kdy jste zaplatila za nelegální systém. Běžte k prodejci a žádejte nápravu, určitě si vemte všechna CD a všechny papíry od počítače. Pokud prodejce Vám nevyhoví, běžte na Policii ČR a podejte trestní oznámení.

Nelegální WIndows Vám chvíli pojede, ale časem bude trvat spouštění déle, myslím, že se každé 2 hodiny bude vypínat a další omezení, dál nevím, co se pak může dít s tím systémem.

askmenow*
hodnocení

0x

Sestřence se stalo totéž. Ovšem Windows pravé byly. Našla na internetu nějaká telefonní čísla, dlouze telefonovala, s kýmsi se pohádala a už to bylo ok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]