Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zaheslovat účet ve Windows

Od: ulicnikk odpovědí: 13 změna:

Můj kamarád mi doporučil abych nepoužíval administrátorský účet, ale vytvořila si omezený účet kvůli virům. Zapnul jsem quest účet, ale nevím jak ho mám zaheslovat. Mám win7 Home premium.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Účet hosta je zase až moc omezený, vytvořte si normální klasický účet s omzeným oprávněním (skupina Users) a tam si heslo nastavíte normálně.

Klikněte na Start-Spustit-zadejte control userpasswords2 a klikněte na OK. Tam zaškrtněte Před použitím počíatče musí uživatelé zadat uživ. jméno a heslo. Dole klikněte na Přidat a řiďte se pokyny průvodce - krok 1 je o zadání jména, krok 2 o zadání hesla a krok 3 o určení ioprávnění - zde zvolte Účet s omezenými oprávněními.

ulicnikk
hodnocení

A já bych chtěl zaheslovat quest. Je dobře že je až moc omezený.

bena*

Dobře, tak se jako Guest přihlašte, stiskněte Ctrl+Alt+Delete a zvolte Změnit heslo.

praivo*

To není dobře. Pokud se nepletu, nemá ani svoje Dokumenty... Používej "normální" účet.

ulicnikk
hodnocení

Co neni dobře? Tak chci vytvořit taky účet pro bráchu, ale nechci aby mi něco udělal s počítačem a chci to mít zaheslovaný z důvodu aby se tam nemohl dostat kdy chce.

praivo*

No tak používej normální "účet s omezenými oprávněními". Ještě jsem neviděl nikoho, kdo by běžně používal účet hosta.

ulicnikk
hodnocení

Mno, tak ten účet hosta je jen pro bráchu.

ulicnikk
hodnocení

A můžu ho přece kdykoliv vypnout?

bena*

Jakýkoliv účet můžete zakázat, povolit, donutit uživatele, aby si třeba po půl roce měnil heslo, atd.

ulicnikk
hodnocení

Píše mi to přístup odepřen. Takže, co teď?

bena*

Aha. Tak se přihlašte s administrátorskými právy a heslo Guestu nastavte přes to control userpasswords2, kdy v seznamů účtu na něj kliknete a dole pak kliknete na vytvořit nové heslo. Mělo by to jít.

On Guest je opravdu tak omezený, že si ani sám nemůže nastavit heslo, na to jsem zapoměl a omlouvám se za zmatek :)

ulicnikk
hodnocení

Nwm jak a to. Je tam jen tohle

Jak zaheslovat účet ve Windows
bena*

Opravdu jste napsal control userpasswords2? Ten vypadá totiž takhle. Obrázek z Windows 7: blogofsysadmins.com/...

Dole je obrázek z Windows XP.

doplněno 21.08.12 14:02:

Pardon, zde je správný odkaz: coisasuteis.com.br/... nebo aidewindows.net/...

Jak zaheslovat účet ve Windows #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]