Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Virus EICAR_Test

Od: zuzana* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, nevím, odkud se v mém PC objevil virus EICAR_Test *plac* .A už vůbec nevím, jak se ho mám zbavit. AVG ho dalo za mříže, ale určitě někde zlobí...Můžete mě poradit, zda se dá z PC dostat? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud ho AVG dalo do Virového trezoru, je napadený soubor odstraněn. Z čeho usuzuješ, že ještě někde zlobí?
zuzana*
hodnocení

Protože se mě zdá, že ten PC nejde normálně.Např. když jdu na Poradte, tak se tam někdy ukáže něco jako CLEANER REGISTRY a napadení 14(souborů?) - a zda to má hlásit Microsoftu - a hodí mě to např. zpátky na Seznam. Napodruhé už to jde...A ten EICAR už tam mám letos 3x. Přitom nechodím na žádné
zuzana*
hodnocení

..tak teď mě to tam nedotisklo větu. Napsala jsem, že nechodím na žádné "škodlivé" servery.Bojím se, abych vám něco na Poradte nezanesla.

ghoull
hodnocení

0x
EICAR je testovaci"virus".
To znamena: Jeho kod by mel antivir oznacit za skodlivy (pokud funguje spravne), ale sam o sobe nic skodliveho nedela.
Muzes si to precist na:
eicar.org/...
a samozdrejme dole v sekci Download si ho muzes zkusit stahnout.
zuzana*
hodnocení

Děkuji moc, tak s tím EICAREM si už nebudu dělat moc starosti. Ale objevila jsem, že tam je od 5/07 virus WIN32/Grum. B - ale nejde odstranit, je v...update/1/.exe. a od roku 2006 Trojan horse Generic VWB. To je asi horší. Vloni v květnu jsem koupila od známého repasovaný PC, protože můj zlobil. On mě tam přetáhl všechna data. Nerozumím tomu, ale myslím, že přetáhl i tyhle viry. Nebylo by lepší AVG vymazat, event. znova nainstalovat?Děkuji za lapidární odpověď, jsem laik...
Lepší by bylo AVG zaktualizovat, udělat kompletní test s následným léčením či odstraněním napadených souborů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]