Dobrý den, nevím, odkud se v mém PC objevil virus EICAR_Test .A už vůbec nevím, jak se ho mám zbavit. AVG ho dalo za mříže, ale určitě někde zlobí...Můžete mě poradit, zda se dá z PC dostat? Děkuji.
Pokud ho AVG dalo do Virového trezoru, je napadený soubor odstraněn. Z čeho usuzuješ, že ještě někde zlobí?
zuzana*
Protože se mě zdá, že ten PC nejde normálně.Např. když jdu na Poradte, tak se tam někdy ukáže něco jako CLEANER REGISTRY a napadení 14(souborů?) - a zda to má hlásit Microsoftu - a hodí mě to např. zpátky na Seznam. Napodruhé už to jde...A ten EICAR už tam mám letos 3x. Přitom nechodím na žádné
zuzana*
..tak teď mě to tam nedotisklo větu. Napsala jsem, že nechodím na žádné "škodlivé" servery.Bojím se, abych vám něco na Poradte nezanesla.
EICAR je testovaci"virus". To znamena: Jeho kod by mel antivir oznacit za skodlivy (pokud funguje spravne), ale sam o sobe nic skodliveho nedela. Muzes si to precist na: eicar.org/... a samozdrejme dole v sekci Download si ho muzes zkusit stahnout.
zuzana*
Děkuji moc, tak s tím EICAREM si už nebudu dělat moc starosti. Ale objevila jsem, že tam je od 5/07 virus WIN32/Grum. B - ale nejde odstranit, je v...update/1/.exe. a od roku 2006 Trojan horse Generic VWB. To je asi horší. Vloni v květnu jsem koupila od známého repasovaný PC, protože můj zlobil. On mě tam přetáhl všechna data. Nerozumím tomu, ale myslím, že přetáhl i tyhle viry. Nebylo by lepší AVG vymazat, event. znova nainstalovat?Děkuji za lapidární odpověď, jsem laik...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.