Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Outlook Express 6 - soubory .dbx

Od: whoever* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

používám Outlook Express 6. Nedávno jsem musel přeinstalovat Windows, zálohoval jsem složku se soubory .dbx, po zformátování disku a nové instalaci Win XP Profi jsem spustil a vypnul Outlook, ten si vytvořil nové soubory .dbx. Ty jsem smazal a nahradil původními soubory se starou poštou. Vždy to tak fungovalo, jenže tentokrát se po zapnutí Outlooku objevily mé staré zprávy pouze ve složce Koncepty. Doručená a Odeslaná pošta neobsahují žádnou zprávu, ačkoliv .dbx soubory mají každý cca 150 MB.

Zkoušel jsem průvodce importem pošty v Outlooku, ale funguje opět jen pro Koncepty.dbx.

Co s tím? A jak je možné, že lze obnovit poštu v konceptech, ale už ne v ostatních složkách? Znamená to, že jsou .dbx soubory poškozené? Díky za rady!

Who

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud po překopírování záloh spustíš a zavřeš Outlook, vytvoří se nové DBX soubory nebo tam zůstanou ty staré záložní?
whoever*
Zůstanou tam ty staré - původní. Což pak znamená, že Doručená a Odeslaná pošta v Outlooku ukazuje 0 mailů, ale .dbx soubory mají každý asi 58 MB... zvláštní...

hodnocení

0x
Proč jsi nepoužil před reinstalací Průvodce přenesením souborů a nastavení? Pomocí toho by jsi pak přenesl data do nové instalace korektně.
Pokud jsi to dělal ručně, do nově spuštěného Outlooku tak to nemusí být v pořádku.
whoever*

Já jsem o tom průvodci vlastně ani nevěděl - vždycky jsem to dělal tak, že jsem ručně zálohoval složku Outlook Express v Local SettingsData aplikacíIdentitieslablablaMicrosoft. A vždycky to tak fungovalo, takže jsem neměl potřebu to dělat jinak.

Jenže už se stalo a teď spíš než proč jsem to tak udělal bych se potřeboval dozvědět, co s tím... Slyšel jsem, že existuje nějaký mail plug-in pro Total Commander, který umí pracovat s .dbx, nebo nevíte o nějakém prográmku, který by uměl opravit .dbx...?

Díky Who

Nástroje/moznosti/udrzba/vycistit a tam je komprimace, tu pust a melo by to pomoci
whoever*

Kdepak, nepomáhá.. nemá to vlastně co komprimovat...

Nainstaloval jsem DBX plug-in pod TotalCommandera, který umí zobrazit jednotlivé zprávy v souboru .dbx. Složku Koncepty to zobrazí v pohodě, ale Doručenou a Odeslanou ne - píše, že je tam 0 zpráv.

To samé s importem zpráv přímo v Outlook Express - když dám importovat pouze ze složky Koncepty, tak se importuje zpráva po zprávě, trvá to cca 30 vteřin a pak se napíše gratulace - úspěšné importování zpráv. Když to samé udělám s Doručenou poštou, napíše se ta gratulace také, jenže okamžitě.

Takže to vypadá, jako by tam opravdu žádné zprávy nebyly - přestože soubor má 50MB...

Who :(

hodnocení

0x
Outlook Express vyžaduje komprimaci složek, když je jich moc. Dás se to dělat i ručně: Soubor/Složka/Zkomprimovat
To by odpovídalo tomu, že složka Koncepty není komprimovaná ale složka Doručená/Odeslaná pošta ano a proto to asi nefunguje. Musel bys mít nějaký dekomprimační program.
Zkusil bych to jinak: složky Doručená/Odeslaná pošta v novém Outlooku zkomprimovat a teprve potom tam naloudovat složky ze staré pošty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]