Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod .xls -> .csv a změna formátu

Od: otis odpovědí: 5 změna:

zdravím,

mám ve sloupci v excelu 2007 data, ve kterých se objevuje lomítko / . Formáty buněk mám nastaveny jako text. Pokud převádím sešit na typ souboru .csv, dojde k tomu, že se mi hodnoty v sloupci s lomítky změní na datumy. Např. mám 21/8 a potřebuji, aby i v csv zůstalo 21/8 a nikoliv 21.8.2012. Zkoušel jsem i změnu prostředí přes ovládací panely, ale k ničemu to nevedlo.

Existuje možnost, aby ty buňky zůstaly jako text a nikoliv jako datum? Ruční přepis je složitý, je tam spousta dat.

Děkuji za případné rady.

Otis

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

co třeba to lomítko NAJÍT A NAHRADIT tečkou a pak v CSV provéstobrácenou operaci NAJÍT A NAHRADIT lomítkem.

otis
hodnocení

to jsem zkoušel, ale bohužel taky nejde

dzordz*
hodnocení

0x

Jak kontrolujete, co je v souboru po uložení do csv?

doplněno 19.08.12 15:26:

No a nepřevádí se to při importu? Co když csv otevřete v notepadu, co tam je uloženo skutečně?

otis
hodnocení

importuju ta data do databáze a do ní se právě nahrají datumy

iz*
hodnocení

0x

A nemůžete data do databáze načíst z původního souboru .XLS?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]