Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám na flash disku vir a ten mi odepřel všechna práva k souborům dosud přidaným i na přidávání dalších. Chci se tedy zeptat, jak najít nakažený soubor a jak ho vymazat., případně na jiné cesty k uvedení disku do normálního chodu.
Za všechny rady předem děkuji.
Co říká antivir?
doplněno 01.03.13 20:18:Co je to "Move to deleted items folder"? Pokud je "Delete"šedé a nejde na to kliknout, vidím to spíš na problém v počítači. Ale chování souborů zase vypadá jako chyba disku... Něco zkusím: Stáhni si RSIT a pošli mi log. Následně stáhni MBAM, proskenuj počítač a opět mi pošli výsledek. Oboje na adresu admin[zavináč]pctipy[tečka]net
Normálně se připojí, soubory se ve složce zobrazí, ale když je chci otevřít obdržím zprávu, že soubor s tím názvem neexistuje. Když na ně kliknu pravým tlačítkem, možnost "Delete" a "Move to the Deletd Items folder" je nevýrazná, šedivá a nelze na ni kliknout.
Pokud na datech na flashce nesejde, otevři Tentopočítač, klikni na disk (flash) pravým a z menu zvol Naformátovat. Musíš být, samozřejmě, přihlášený na účtu s administrátorskými právy.
doplněno 01.03.13 20:13: Dericcaster: Ale přece...
Pokud to nejsou nějaké životně důležité soubory, tak flash disk prostě naformátujte. Data tím ztratíte, ale disk by měl normálně pracovat.
doplněno 01.03.13 20:11:Pozdě...
Stáhni si na internetu live distribuci Linuxu (např Ubuntu), to si nabootuj (nic se nemusi instalovat) a soubory si vytáhni a odviruj. Pak flashku pro jistotu naformátuj aby se vir smazal dokonale.
doplněno 01.03.13 20:24:Že flashka odešla je ta druhá, horší možnost. Taky jsem potkal reklamní T-Mobile 2GB flashku. Po pár týdnech se se soubory nedalo ani hnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.