Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Flash disk

Od: normalniclovek odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

mám na flash disku vir a ten mi odepřel všechna práva k souborům dosud přidaným i na přidávání dalších. Chci se tedy zeptat, jak najít nakažený soubor a jak ho vymazat., případně na jiné cesty k uvedení disku do normálního chodu.
Za všechny rady předem děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A dyž ho dáte do PC tak dělá co?

praivo*
hodnocení

0x

Co říká antivir?

doplněno 01.03.13 20:18:

Co je to "Move to deleted items folder"? Pokud je "Delete"šedé a nejde na to kliknout, vidím to spíš na problém v počítači. Ale chování souborů zase vypadá jako chyba disku... Něco zkusím: Stáhni si RSIT a pošli mi log. Následně stáhni MBAM, proskenuj počítač a opět mi pošli výsledek. Oboje na adresu admin[zavináč]pctipy[tečka]net

normalniclovek
hodnocení

Normálně se připojí, soubory se ve složce zobrazí, ale když je chci otevřít obdržím zprávu, že soubor s tím názvem neexistuje. Když na ně kliknu pravým tlačítkem, možnost "Delete" a "Move to the Deletd Items folder" je nevýrazná, šedivá a nelze na ni kliknout.

mowla*

Pokud na datech na flashce nesejde, otevři Tentopočítač, klikni na disk (flash) pravým a z menu zvol Naformátovat. Musíš být, samozřejmě, přihlášený na účtu s administrátorskými právy.

doplněno 01.03.13 20:13:

Dericcaster: Ale přece... ;) *placni*

dericcaster*

Pokud to nejsou nějaké životně důležité soubory, tak flash disk prostě naformátujte. Data tím ztratíte, ale disk by měl normálně pracovat.

doplněno 01.03.13 20:11:

Pozdě...

jirbar*

Hloupost. Před naformátováním pusť na flash disk chkdisk. Ty prázdné nevymazatelné soubory se mi stávalo. CHKDISK vždy pomohl.

hodnocení

0x

Stáhni si na internetu live distribuci Linuxu (např Ubuntu), to si nabootuj (nic se nemusi instalovat) a soubory si vytáhni a odviruj. Pak flashku pro jistotu naformátuj aby se vir smazal dokonale.

doplněno 01.03.13 20:24:

Že flashka odešla je ta druhá, horší možnost. Taky jsem potkal reklamní T-Mobile 2GB flashku. Po pár týdnech se se soubory nedalo ani hnout.

praivo*

Já bych spíš řekl, že kromě toho, že "flashka" je v (_!_) (taky se mi to už několikrát stalo), má ještě vir v počítači...

normalniclovek
hodnocení

Problém záhadným způsobm vyřešen. Dnes jsem ho zase připojil a vše funguje jak má.

jirbar*

Záhady neexistují. Vše má svůj důvod. Pokud byla fleška v PC před jeho zapnutím tak si to CHKDISK opravil.

praivo*

Jestli si chceš být jistý, že nemáš vir v PC, udělej to, co jsem napsal ve druhém příspěvku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]