Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám USB wifi zařízení připojené přimo do počítače. Rád bych zlepšil signál a přemístil anténu na okno.
Mám dvě možnosti: koupit prodlužovací wifi kábel, nebo přemístit celé USB zařízení přes prodlužovací USB kabel.
Zajímal by mě váš názor která možnost je lepší. Jde mi o to, abych měl co nejmenší ztrátu signálu a samozřejmě to nebylo moc drahé.
Jen doplňující informace, k oknu to mám asi 6 metrů.
Za odpovědi předem děkuji
Jirka
Nevím, co je "wifi kábel"... - pokud koax. na externí anténu, může mít útlum vyšší, než je zisk antény - nejisté řešení...
USB prodlužka nad cca 5 m už musí být ´aktivní´ ( a pozor - ty mají obvykle USB 1.1 - pomalejší)...
Spíše bych doporučil za okno umístit AP a ten UTP kabelem připojit do síťové karty v počítači...
doplněno 18.08.12 18:27:Osobně jsem neměl potřebu zkoušet - takže jsem si početl na usbshop.cz/... .
Levný wifi router s funkcí AP lze koupit do 400,- (a třeba na Aukru i za méně), UTP je ´pár´ korun... USB wifi lze zase prodat...
Koukám, že čteme stejný web - a i tam píší, že je o nejlepší vyzkoušet - může chodit i nemusí...
Mate pravdu, toto reseni by bylo nejlepsi ale nepatri mezi ty nejlevnejsi. Koupit AP a vyhodit USB wifi
Jak je to s tou USB prodluzkou? Myslite ze by mych 6 metru pasivně nefungovalo?
Asi spatne hledam ale nenasel jsem zadnou stranku kde tohle testovali.
doplněno 18.08.12 18:23:Něco jsem našel. V tomhle clanku tvrdi že jde pasivne prodlouzit 6,5 - 7 m Je to opravdu mozne?
Vždyť je to tady jasně psáno: čím delší kabel (jakýkoli), tím větší ztráty na něm. Konkrétní výsledek ti dá jenom vyzkoušení. Nejrozumnější a nejméně ztrátové řešení je AP k oknu, jak píše Mowla. Ale jestli je i tohle pro tebe finančně neúnosné, tak to rovnou odpískej a spokoj se s tím, co máš. Pokud budeš experimentovat s kabely, tak tě to nakonec bude stát víc.
USB prodloužení ma utlum signalu mensi takze u tehle myslenky bych zustal.
Viz jedna z rad na jinem serveru.
Pokud prodloužíte anténu, zvýší se Vám útlum signálu, pokud použijete prodlužovací USB kabel, zvýšíte úbytek napětí na vstupu USB adaptéru. Útlum signálu je významnější, USB adaptér by se s úbytkem napětí mohl popasovat. Větší šance tedy máte s USB prodlužkou
Tak pro vaši informaci. Koupil jsem dva 4,5 metrove USB prodloužení s dvojitym stinenim a funguje bez problemu. Odkaz: alfacomp.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.