Nejste přihlášen/a.
Zdravim, mám 1HDD rozdělan na 2. Na každém mám nainstalován windows, ale nemůžu jeden z nich smazat ani formátovat, jelikože mi to píše že je to systémový oddíl. Zkoušel jsem to i přenastavit v "Správa počítače" ale bez úspěchu. Co s tím?...
Stačí použít instalačku Win - nabootovat z ní a postupovat podle pokynů instalátoru (nová instalace) až po volbu oddílu, kam instalovat. Další možností v této volbě je odstranění oddílu - takže odstraníš postupně oba oddíly, případně vytvoříš nový(é).
Nebo, jak píše Bena - použít nějaký partition manager, každopádně je ale nutné nabootovat ´odjinud´, ne z tohoto disku.
Zkuste použít GParted live CD. Stačí ISo soubor vypálit na CD jako obraz disku ve vypalovacím programu, vložit do počítače, restartovat, nabootovat a můžeteneomezeně pracovat s diskem.
GParted live CD jsem stáhl a vypálil, nabootoval, ale vůbec se mi nerozjede scan HDD, prostě to uplně spadne a konec. Nenačte se rozpiska HDD...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.