Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou RAM vybrat?

Od: dary* odpovědí: 4 změna:

Čau lidi,
Mám starší základní desku ASUSTek Computer INC, model A7V600-X a chystám se do ní koupit novou RAMku. Budu asi vybírat mezi DDR2, nebo DDR3. DDR se už asi dneska moc nevyplatí. Socket základní desky řešit nemusím, to je skoro všude stejný. Ale nejni mi jasný co je to Fully Buffered a k čemu je to dobrý, taky Tested Latency a Maximální pracovní voltáž. Jak zjistim kterou voltáž deska podporuje?
A pracovní frekvence je udávána čipsetem základní desky a ne tou ramkou? To je něco jiného než rychlostní rating..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Snad radši sám nic nevybírej.

Jakou RAM vybrat?
dary*
hodnocení

Aha :) Takže to nebude DDR2 ani DDR3 ale DDR...

doplněno 17.08.12 23:20:

Ne, múže to bý i DDR3 ne?

doplněno 17.08.12 23:21:

Ne, jen DDR

bena*
hodnocení

2x

Tato základní deska popdoruje pouze paměti DDR, má tam 3 sloty, navrhuju koupit paměti DDR400 a myslím, že by 3GB deska měla utáhnout. Na Alze mají různé akce, dá se z toho vybrat, ale pořád je to dražší, než DDR2 nebo DDR3.

Voltáž a ostatní neřešte, kupte DDR, nic jinýho Vám tam nepůjde.

No a co se týká socketu, tak ten je pro procesor. Socketů je x různých druhů, Vy máte Socket A (nebo též zvaný 462)

dary*
hodnocení

Je na to nějakej prográmek, který mi ukáže jak ty RAMky jednotlivě pracujou?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]