Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechce se rozjet Pc

Od: cosa* odpovědí: 12 změna:
Dobry den. Chtel bych poprosit o radu. Vcera jsem sel zapnout pocitac a nic. Akorat se na sekundu roztoci ventilatory a vypne. Zkousel jsem odpojit vsechny hdd, mechaniku s nic. Vytahnul jsem i grafiku ze slotu,ramky a nic. Porad se jenom roztoci na sekundu ventilatory a zase vypne. Uz mne to jednou delalo a rozjelo se to ale bylo to pred pul rokem a do teto doby to jelo bez problemu. Chtel bych poprosit o radu cim by to asi mohlo byt. Dekuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Navrhuju vyměnit zdroj, myslím si, že bude špatný.

hodnocení

0x

Mně se stalo totéž před několika měsíci. Protočil se ventilátor a nic se dál nestalo. PC chytil třeba až podesáté. Ale pak běžel bez problémů. Sice jsem se děsil, co se děje, ale opravdu to byl zdroj, vyměnil jsem ho a všechno šlape. Pokud máš zdroj už nějaký ten pátek v provozu, je to pravděpodobné, že odešel.

cosa*
hodnocení

Zdroj uz ma opravdu nejaky ten patek a tech patku je tak 5 let.Taky mne to napadlo a doufal jsem ze to bude nejaka porucha bez investice :) Co se da delat. Zatim budu zkouset zapinat. Prave proto jsem zkusil vsechno odpojit aby byl bez zateze jestli se nechytne a ani to nepomohlo. Diky za rady

Tak mně zdroj odešel přesně po pěti letech. Zapínat to zkoušej, ale rasuješ si počítač a mně to naskakovalo až po delší době. Stejně se té investici nevyhneš. Taky jsem si myslel, že bez zátěže se rozjede, ale nechtělo se mu.

bena*

Zdroj doporučuju po 3-4 letech dát na kontrolu do servisu, pak každý rok, jeslti mu neskáče napětí a jeslti je prostě v pořádku. takhle vadný zdroj může klidně odpálit i základní desku, začíná to nafouklými kondenzátory a končí to tak, že si počítč ani nežbrtne...

kristka01*
hodnocení

0x
dobrý den,bude to nejspis tímhle:spatny harddisk.skuste se nekde zeptat.Jo,pokud to je tím harddiskem,tak vám ho budou muset vyměnit a vsechny hry atd. se vám vymažou. :( ale internet asi ne. na to se kdyztak zeptejte. :) kristka01
bena*

Ženská, co to tu píšete? pokud by byl vadný harddisk, tak by se počítač rozjel, jen by ho BIOS počítače nenašel.

praivo*
hodnocení

0x

Mně u této závady stačilo jen vyměnit nafouklé kondenzátory ve zdroji, banální závada. 10 minut, 0 Kč (mám nějaké zásoby). :)

cosa*
hodnocení

Tak jsem to jeste dnes zkousel a vsechno jsem odpojil a postupne pripojoval a pocitac drzel ale pak jsem pripojil pridavne napajeni zakladni desky (2x 4pinovy konektor) a zase to delalo. Bez toho se ale nerozjede. Tak jsem zdroj vytahnul, rozdelal a dival se na ty kondenzatory. Ale nevim jak poznam ze je spatny. 3 mely mirne nafoukly vrch nez ostatni, tak nevim jestli je to ono.

Vy jste sebevrah. Nezkuseni lide by se do zdrje nemeli vubec hrabat! I po odpojeni zdroje od elektriny, zustava na kondenzatorech napeti okolo 400V a to docela slusne kope.

praivo*

Ty nafouklé vyměň za jiné se stejnou kapacitou a minimálně stejným napětím (může být i vyšší).

mkat*
hodnocení

0x

Ja som mal minule tiež podobnu zavadu.Rozobral sm zdroj nafuknute kondiky som hned vymenil.Ostatne kondiky som premeral

ESR merakom vadne vymenil.Po zloženi a zapojeni je všetko v poriadku.Inač ti velmi neodporučam počitač zapinať vypinať z tym zdrojom .Môže sa ti lahko stať že ťa potom bude oprava stať o hodne viac,ako len kupa (oprava) zdroja.Vela sučiastok v počitači je nachylne na zle napetia.Preto ti odporučam bud kupu noveho zdroja,alebo opravu stareho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]