Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smazání zdvojených souborů

Od: borek* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,mám problém.Potřebuji smazat zdvojené soubory,kterých se mi hodně nashromáždilo a tím si uvolnit místo na disku. Zjistil jsem je až v programu Easy Cleaner,který jsem si stáhl teprve předevčírem a zhrozil jsem se nad jejich množstvím.Problém je v tom,že Easy Cleaner mi je sice všechny pěkně "naservíroval",ale já jako počítačový laik nemám tušení který z duplikátů je potřeba smazat a který ponechat!Máte někdo nějakou radu co mám s tím dělat? Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Co znamená "zdvojené soubory" (nejde jen o jejich zástupce?) a o jaké soubory jde?

Obecně - nejsnáze rozeznat, "který z duplikátů je potřeba smazat a který ponechat", je možné ´ručně´ - tedy porovnáním dalších atributů souboru (datum vytvoření/modifikace, velikost, umístění na disku),nejen jejich jmen...

A - omlouvám se, ale podle formulace dotazu radím - obrať se na někoho zkušenějšího ve svém okolí (přinejhorším na placený servis). A nebo - pokud se do mazání vrhneš sám, předem si zazálohuj veškerá svá data na externí medium (CD/DVD, flash, HD...), velmi snadno si totiž můžeš máznout něco potřebného.

doplněno 01.03.13 16:25:

Nemáš zač - chápu, že jsem tě nepotěšil, tady jednoduchá rada neexistuje... :-D

Tak ať se zadaří.

borek*
hodnocení

Díky za odpověď.Budu se asi muset obrátit na nějakého odborníka a vytáhnout šrajtofli.

Zatím se měj.

fribble*
hodnocení

1x

Zkuste si přečíst slunecnice.cz/... , free, čeština, dost jasný.

borek*
hodnocení

Dobrý den,tak jsem si stáhnul ten program Anti-Twin a hned jsem mu zadal vyhledat duplicitní soubory C:/. Vyhledával skoro hodinu,pak se mi ve stavovém okně objevilo - POROVNÁVÁM 33 856 SOUBORŮ (90,6 GB),NALEZENO 1000 DUPLICITNÍCH SOUBORŮ (62, MB). No,a teď nevím co s tím,kde to mám vymazat,nebo upravit! Můžete podrobně poradit?
praivo*

62 MB? Jestli nemáš 270MB disk, kašli na to.

borek*
hodnocení

Díky za odpověď.Mám disk 300 GB.

Pokud změníš přednastavené číslo (1000) v položce " OMEZIT NA xxx DUPLIKÁTŮ " (vlevo dole v hlavním okně ANTI-TWINu), tak jich to pravděpodobně vyhledá ještě víc...

doplněno 02.03.13 07:22:

Tak jsem to pro zajímavost zkusil. Mně to vyhledalo v NTB z 28356 souborů (5,7 GB) 2727 duplicitních souborů (210,7 MB).

A to na něm mám naprosté minimum videíí, fotek, mp3, atd. a nejsem si vědom, že bych něco ukládal opakovaně. Takže absolutně nechápu, kde se to tam vzalo a co bych s tím měl dělat...*ee*

ronyx*
hodnocení

1x

Odstranit duplicitní soubory lze i v Total Comanderu, ale zdá se mi to příliš složité, navíc lze porovnávat pouze soubory, které jsou shodné a jen v předem definovaných složkách.

Osobně používám na pročištění od duplicitních souborů, u kterých mi záleží na tom, abych nesmazal omylem něco, co by mne pak mrzelo, hodně starou verzi tohoto programu easyduplicatefinder.com/... , ještě bez toho "easy"na začátku. Lze tam stavit cokoli, podle čeho se to má třídit (např datum, formát souboru, ale třeba i intepret, album atd). Umí to prohledávat i třeba celé disky a srovnávat je proti sobě a mnoho dalšího. A ještě jednu výhodu tento program má - vybrané soubory lze okamžitě v tomto programu prohlédnout a porovnat, zda se opravdu jedná o stejné soubory (typicky u fotek k nezaplacení, protože fotka se může jako sobor tvářit úplně stejně a přesto může jít o úplně jiný obrázek). Umí totéž i s videi. Navíc llze přpínaz mezi tím, co je a co není duplikát (co se smaže a co nesmaže) a mnoho dalších věcí.

iz*

Ronyxi, nevíte, jestli by se ještě nedala někde najít ta stará verze?

dzordz*
hodnocení

0x

Co to jsou zdvojené soubory? Filmy, videa, mp3? Instalátory, systémové soubory?

Kolik to dohromady zabírá?

Není možné se na to vykašlat a nechat to být, když to funguje? :)

rv*
hodnocení

0x

Kromě případů, že máte třeba fotky na několika místech, se jedná mnohdy o knihovny programů, které některý program při instalaci umisťuje do adresáře windows a jiný si je nechává u sebe. Obvykle je možné zachovat jenom ty, které jsou v adresáři windows, ale nestojí to za tu námahu a možné budoucí nepříjemnosti. Chybí-li místo, smažte jeden film a dosáhnete lepšího výsledku.

borek*
hodnocení

Zdravím,

Máš pravdu v tom(a to jsem si neuvědomil),že jeden film má cca 700 MB.Takže teda opravdu nemá cenu se zabývat nějakými 100 MB v nashromážděných duplicitních souborech a též ti dávám za pravdu,že nestojí zkoušet odstraňovat tyto duplikáty a "vyrábět"si kvůli pár MB navíc,nějaké případné nepříjemnosti!Mě totiž v první chvíli,jak už jsem ostatně psal,vyděsilo množství,(číslo) duplicitních souborů.Nebudu si s tím tedy zatěžovat zbytečně hlavu.Navíc,když mám disk 300 GB.

Přeji hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]