Dobrý den, mám problém, měla jsem v opravně PC ( nějak nešel a smrděl ) když jsem ho dovezla z opravny, tak mi najela tabulka-> nevím co mam dělat můžete mi prosím někdo poradit?
Hele teď koukám pořádně na tu obrazovku a vidim že je připojená jen mechanika...tak buď máš sata disk (asi ne když je to gigáč) a nebo je odpojený disk, pokud nemá pc pečeť tak zkoukni oba kablíky co musí být v disku, možná je jeden uvolněný (zkouni i místo kam vedou...). Čili problém je v disku nebo jeho nastavení a ne že tam máš disketu atd.
knedlicka*
Tak disketa tam není Mno na kablíky se raději koukat nebudu asi to pošlu zpět do servisu
lukyn1811*
Pokud se nechceš dívat na káblíky, byla by tu ještě jedna možnost. Možná je disk připojený, ale není nastavený v BIOSu. Chvilku po zapnutí počítače zmáčkni DELETE(můžeš i několikrát za sebou). Měla by ses dostat do setupu počítače. Standard BIOS FeaturesPrimary slave, Secondary master a Secondary slave nastav na Auto a restartuj počítač.
knedlicka*
Ajéjé, tak jsem pomačkala delete a koukám...a nevím co dál - přikládam foto
lukyn1811*
Dobrý foto . Zkus ho tam hodit znova.
knedlicka*
co tam mam hodit znovu?
lukyn1811*
Už nic, naskočilo mi to tam pozdějc - sorry . Takže najeď šipkou dolů na Primary IDE Slave, zmáčkni ENTER a pošli mi foto.
knedlicka*
jo dobrý posílám
lukyn1811*
No mě zase nějak nechce naskočit obrázek v odpovědi - takže vytrvej, třeba se objeví.
knedlicka*
já mam pomalej net, a ono to trvá docela dlouho než se to tam dá
lukyn1811*
Zmáčkni PLUS a pokud se objeví něco jiného, než "none" tak zase pošli foto.
knedlicka*
jak je primary IDE Slave tak se to překliklo na - AUTO a taky Access Mode - AUTO - to zmodralo mam poslat foto?
lukyn1811*
Myslím, že nebude třeba. Zmáčkni ESC a potom u všech položek od Primary IDE Slave až po Secondary IDE Slave nastav PLUSem Auto. Pak dej F10 - nejspíš ti to vyhodí volbu typu [Yes/No]. Zvol yes a uvidíme, co se bude(nebo nebude) dít.
knedlicka*
opět stejná tabulka, jako na začátku
lukyn1811*
Takže zase najeď do Setupu a zmáčkni třikrát šipku doprava - najedeš do menu BOOT - a pošli fotku.
knedlicka*
12.01.08 23:04
lukyn1811*
Přifoť mi i tu tabulku, Jo?
knedlicka*
nevím jestli tam je ta fotka, tak ji posílám znovu
lukyn1811*
No jo, ale hlavně tu tabulku, kterou tam máš při startu.
knedlicka*
12.01.08 23:27
jo tuuu
lukyn1811*
Hmm, tak ten disk s největší pravděpodobností opravdu není připojenej . Takže buď káblíky, nebo servis.
knedlicka*
Tak určitě servis ...tak co tam dělali paka Děkuji za ochotu
Bych řekl že to samé jako v servisu u mého auta... Počkej až zjištíš že tim tam disk ani nedali
knedlicka*
jéééjéé nestraš
tomas*
To vypadá že pouze vymazali celej disk takže tam není systém a tím pádem není z čeho bootovat, bohužel běžná servisní práce.
tomas*
Sorry teď jsem si všimnul že jako Prim Master je DVD, tak je ještě možnost jak se psalo nahoře, že disk není připojen, což je divné když na primáru je DVD, nebo je to S-ATA disk a není jen nainstalován ovladač a tak bios nevidí systémový disk. To samé platí pro řadiče RAID.
Hele ty pcservis, jaka je sance ze gigac bude mit satu? To mam na pecku snad jenom ja :D a dale kdyz to nebeha po servisu tak proc do toho hrabat? Aby rekli ze to zmrvil uzivatel? Jsou to vychcanci takze bych to neriskoval...
tomas*
A ještě jednou, pokud chceš tento problém řešit po netu tak mi raději napiš mail na pcservis@upcmail.cz, nebo pokud jsi z prahy tak se na to můžu mrknout přímo u tebe.
knedlicka*
Nene, děkuji. Nejsem z Prahy. Zítra pofrčí do servisu tak doufám, že bude zase šlapat Všem děkuji za ochotu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.