Nejste přihlášen/a.
Zřejmě ji máte zaheslovanou pomocí staré technologie WEP, kterou lze celkem snadno prolomit. Skočte do nastavení routeru/modemu/Acess pointu (taková ta krabička to je) a změňte typ zabezpečení aspoň na WPA-PSK, ideálně však, na zatím neprolomené, WPA2-PSK.
Pokud napíšete značku a ideálně i typ té krabičky, mohu Vás navést blíž. a dát přesnější pokyny.
a když mám doma modem od O2 tak se mi nejde připojit a wifi vůbec nefunguje ale kam koli jinam přijedu tak wifi běží s tím by ste mi také uměl poradit? díky předem
Zavolejte do O2, přijede technik.
Nepíšete, co máte za modem (značka+typ), takže žel nemohu poradit více.
Hmm, Huawei, to je snad nejhorší značka modemů, nemám s ní dobré zkušenosti, ale hold O2 je většinou dává lidem...
Otevřte si Internet Explorer (nebo alternativní prohlížeč) a zadejte tam tuto adresu: http://10.0.0.138/ Jméno i heslo je admin.
Tam klikněte na Basic - Wireless LAN. Nyní jeďte se mnou.
Acess point - Enable, Channel ID - Czech rep., kanál vyberte takový, který je volný, je možné, že Vy někomu rušíte síť a on Vám taky. Pokud nevíte, který kanál je volný, stáhněte a nainstalujte si utilitku inSSIDer ( slunecnice.cz/... Kanálů je celkem 13, takže pokud tam v tom programu u položky Channel nenajdete nějaké číslo od 1 do 13, vysíílejte tam.
SSID Numer a SSID index nechte na 1. Dále SSID - wifinu si pojmenujte tak, aby to bylo něco originálního. Broadcast SSID dejte Enabled, pokud chcete, aby síť byla viditelná.
Authentication type dejte WPA2-PSK (pokud tam nebude, tak WPA-PSK), encryption zvolte AES (pokud tam nebude, zvolte TKIP). Preshared key, to je klíč (heslo) do Vaší wifiny, bez něj se nikdo k ní nemůže připojit. Ostatní nechte tak jak je a dole klikněte na Submit. Pokud na modemu bude svítit kontrolka WLAN a internet nepůjde, volejte technika, je možné, že je modem špatný, což bych se ani u Huawei nedivil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.