Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Extrní Hardisk, jak na něm, uchovat data?

Od: viky® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Prosím o radu, nevím co s tím? Koupila jsem si Externí HDD, kam bych si mohla přenést, všechny složky a soubory z mého PC. Připojila jsem HDD k PC, udělala nějaké složky, kde se automaticky začalo něco přehrávat. Nevím, zda jsem napsala, správné názvy. Mám problém, na HDD mám vše, co je v PC. To je v pořádku. Problém mám, když něco vymažu v PC, jakmile zapojím HDD na PC, vymaže se mi vše, co jsem předtím vymazala v PC. Domnívala jsem se, že to, co mám na HDD, tam zůstane. Nedá se to nějak nastavit? Kde jsem udělala chybu? Snad jsem vše, dobře vysvětlila. Děkuji za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

Obávám se, obávám - že jste spustila nějaký program pro synchronizaci. Automaticky - samo, se přehrávat nezačne nic. Takže primárním problémem je identifikace tohoto SW, sekundárním pak ukončení automatických synchronizací v okamžiku připojení externího disku. ;) Takový soft nejen odmazává, co vymažete na interním, ale aktualizuje soubory apod.

Nejjednodušší postup pro zazálohování obsahu disku je ruční zkopírování vybraných dat na ext. HD a posléze přidávání či odmazávání - opět ručně, ať máte o záloze přehled.

hodnocení

Dobré ráno, Synchronizaci -( nevím co to je) jsem mohla spustit. Nevím, jak to nyní udělat, aby data, která jsou vložena na HDD, zůstala. Co s tím nyní?

mowla*

Máte ještě všechna potřebná data na PC? - pokud ano, je možné se vrátit na začátek a zálohu udělat ručně - externí HD vymazat (příp. zformátovat) a nakopírovat na něj data ručně (např. pomocí Průzkumníka) - otevřete si dvě okna, v jednom zdrojový disk (s daty) a v druhém cílový, v prvním data určená k zálohování označíte a do druhého vložíte. Takto se nebude nic dělat ´samo´, budete mít kontrolu co v záloze je či není, co přidáte, co odmažete. Pokud budete mazat data ze zálohy, dat na PC by se to dotknout nemělo (aktualizace by měla být jednosměrná - i když, kdo ví - raději disk vymažte při připojení na jiném PC).

Druhou možností je identifikovat program, který synchronizaci provádí a ten překonfigurovat či ukončit.

buss
hodnocení

2x

Samo se Viky neudělalo, je to nastavené v systému, předpokládám, že se možná zeptal a bylo to odkliknuto. Nebo máš v počitadle příslušný program a zaregoval. Myslím, že to má i Firefox, i T commander. .Za normálních okolností se chová jako každý jiný disk, nezávisle. Kde to je nastaveno záleží na systému, nebo jaké jsou nainstalované programy.
Takto se může chovat synchronizovaně i USB disk.

hodnocení

Dobré ráno, Buss. Vím, že vše odkliknu, pak čekám, co se stane. Hlavně, když se to zeptá v angličtině.

Dá se s tím, něco udělat? Nebo je to v nenávratnu?

To znamená, když něco vymažu na HDD, že mi vymaže to samé i v PC?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]