Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.
Z flešky od rodinných příbuzných jsem si stáhla do PC fotky, které jsou zazipované.
Nejdou mi ale otevřít. Co k jejich otevření potřebuju? Mám Win 7.
Děkuji za radu.
Děkuju moc, ale nejde mi to stáhnout. Určitě dělám něco špatně.
PC vůbec nerozumím...ale chci. Umím na něm jen uživatelsky.
I když je mi jasné, že stahování a ukládání programů patří mezi základy.
Jo... a jsem holka. Pomůžete mi krok za krokem? Děkuji.
Třeba program ZIP, nebo nějaký souborový manažer, který již v sobě příslušný rozzipovač obsahuje, osobně používám TotelCommander...
7-ZIP je asi nejlepší program na "odzipování", který je v čeština a zdarma. Mohu ho doporučit. Případně si ho můžete stáhnout tady: dl.7-zip.org/... Máte-li WIndows 7 x64, stáhněte si 64bitovou verzi, bude rychleji běhat, než klasická 32bitová: dl.7-zip.org/...
Po nainstalování programu jukněte do Start-Programy-7-Zip-7-Zip File Manager, kde klikněte nahoře na Nástroje-Možnosti a nastavte asociace na vševchny typy souborů, co umí. Pak si můžete klidně program ještě vyladit v Nastavení, ale to už nechám na Vás. Pokud si zaškrtáte ty asociace, tak můžete soubory normálně dvojklikem otevírat z Průzkumníku Windows, jak otevíráte ostatní soubory.
Připravil jsem i obrázek.
Bena - dobrý den. Moc vám díky za podrobný postup i s obrázky. Ale ani tak
se mi nepodařilo program nainstalovat. Prý mám asi něco zablokované
přímo v počítači. Nevěděl byste třeba kde popřípadě co? Projížděla jsem
nastavení, ale bojím se na něco kliknout. Děkuji za pomoc.
Hezký den, nevím, co tam můžete mít blokovaného, křišťálovou kouli opravdu nemám, abych se podíval. Pslao to nějakou hlášku či chybu? Pokud ano, co se v ní psalo? Klidně to vyfoťte, stačí stisknout klávesu PrinScreen (vpravo nahoře u Scrolllocku), poté přejít do Start-Programy-příslušenství-Malování. Tam stačí kliknout na Úpravy-Vložit a pak obrázek uložit kliknutím na Soubor-Uložit jako, dole místo 24bitový rastr BMP zvolit PNG a uložit. Vložíte to sem pak, že napíšete odpověď, sjedete dolů, zaškrtnete Chci vložit obrázek a je to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.