Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odzipování souboru

Od: mjso® odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer.

Z flešky od rodinných příbuzných jsem si stáhla do PC fotky, které jsou zazipované.

Nejdou mi ale otevřít. Co k jejich otevření potřebuju? Mám Win 7.

Děkuji za radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

greenbull*
hodnocení

1x
hodnocení

Děkuju moc, ale nejde mi to stáhnout. Určitě dělám něco špatně.

PC vůbec nerozumím...ale chci. Umím na něm jen uživatelsky.

I když je mi jasné, že stahování a ukládání programů patří mezi základy.

Jo... a jsem holka. Pomůžete mi krok za krokem? Děkuji.

hodnocení

Zkouším znovu a znovu a stále mi to píše 410 - Gone

hop®
hodnocení

0x

Třeba program ZIP, nebo nějaký souborový manažer, který již v sobě příslušný rozzipovač obsahuje, osobně používám TotelCommander...

praivo*

ZIP umí od XP i Průzkumník (Windows Explorer).

pacourek*
hodnocení

0x

Mě odzipovavá TOTAL COMMANDER již při kopírovaní.

bena*
hodnocení

0x

7-ZIP je asi nejlepší program na "odzipování", který je v čeština a zdarma. Mohu ho doporučit. Případně si ho můžete stáhnout tady: dl.7-zip.org/... Máte-li WIndows 7 x64, stáhněte si 64bitovou verzi, bude rychleji běhat, než klasická 32bitová: dl.7-zip.org/...

Po nainstalování programu jukněte do Start-Programy-7-Zip-7-Zip File Manager, kde klikněte nahoře na Nástroje-Možnosti a nastavte asociace na vševchny typy souborů, co umí. Pak si můžete klidně program ještě vyladit v Nastavení, ale to už nechám na Vás. Pokud si zaškrtáte ty asociace, tak můžete soubory normálně dvojklikem otevírat z Průzkumníku Windows, jak otevíráte ostatní soubory.

Připravil jsem i obrázek.

Odzipování souboru
hodnocení

Bena - dobrý den. Moc vám díky za podrobný postup i s obrázky. Ale ani tak

se mi nepodařilo program nainstalovat. Prý mám asi něco zablokované

přímo v počítači. Nevěděl byste třeba kde popřípadě co? Projížděla jsem

nastavení, ale bojím se na něco kliknout. Děkuji za pomoc.

bena*

Hezký den, nevím, co tam můžete mít blokovaného, křišťálovou kouli opravdu nemám, abych se podíval. Pslao to nějakou hlášku či chybu? Pokud ano, co se v ní psalo? Klidně to vyfoťte, stačí stisknout klávesu PrinScreen (vpravo nahoře u Scrolllocku), poté přejít do Start-Programy-příslušenství-Malování. Tam stačí kliknout na Úpravy-Vložit a pak obrázek uložit kliknutím na Soubor-Uložit jako, dole místo 24bitový rastr BMP zvolit PNG a uložit. Vložíte to sem pak, že napíšete odpověď, sjedete dolů, zaškrtnete Chci vložit obrázek a je to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]