Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno,
včera přišel na návštěvu kamarád a jelikož kvůli telefonům, notebookům, pc apod máme router, tak jsem ho nechal se připojit. Zarazil mě tím, že se mě zeptal na pin z routeru. Každopádně jsem mu ho nadiktoval a připojil se. Po jeho odchodu se nemůžu připojit jak na mobilu, tak na notebooku, jenom na stolním PC, kde mám internet připojený kabelem.
Můžete mi poradit, jak tento problém vyřešit?
Děkuji
MrGandy
Hm, nevím, co si mám pod PINem vybavit, jestli heslo do nastavení routeru nebo pouze klíč k připojení na internet skrz Váš router.
Nevím, co máte za značku, to potřebuju vědět, abych Vám dal co nejpřesnější postup.
Ve zkratce jde o to, aby jste se připojil přes Internet Explorer nebo alternativní prohlížeč do nastavení routeru. Tam pak zkontroloval, jeslti je správně nastaveno zabezpečení (ideálně WPA2-PSK s enkrypcí AES a s co nejmenší Group period update, většinou to je na 30 sekund). Dále zkontrolujte, na jakém kanále vysíláte, ideální je vysílat na tom volném. Na jakém kanále vysílají ostatní wifiny, zjistíte například přes inSSIDer (ke stažení zde: slunecnice.cz/...) v položce Channel. Ono vysílání na volném kanále má tu výhodu, že nebudete někomu Vy rušit jeho wifinu a on nebdue rušit Vaší wifinu.
No a pak zkontrolujte, zda-li je vůbec vysílání wifi signálu povoleno.
Mám tento router od tplinlu...
Na spodní straně mám štítek s údaji: serial number, mac adrres, pin
A právě ten PIN jsem mu nadiktoval...
doplněno 14.08.12 11:08:Takže si otevřte internetový prohlížeč, zadjete tam adresu 192.168.1.1 a přihlašte se. Výchozí jméno by mělo být admin, výchozí heslo taky admin.
Nejdříve si zálohujte aktuální konfiguraci, a to kliknutím do levého menu na System Tools - Backup & restore. Tam zovlte backup a do počítače si stáhnete soubor s aktuální konfigurací. A nyní pojďte nastavovat a kontrolovat.
Nejprve, zase v tom levém menu, klikněte na Wireless- Wireless Settings. Tam si zkontrolujte jméno sítě (něco originálního, žádné wifi nebo TP-Link a podobně), region, kanál, mód (doporučím 11bgn mixed), šířku kanálu klidně nechte automatickou, Max TX date nechte 150Mbps. Dále zkontrolujte, zda-li je zaškrtnuto Enable Wireless router radio a pokud chcete, aby síť byla viditelná, tak i Enable SSID Broadcast. Já osobně mám síť skrytou, takže pokud se někdo chce připojit k mé síti, musí znát i její jméno. Enable WDS nechte nezaškrtnuté. Tak, nyní klikněte na Save.
Další záložka - Wireless security, zde zaškrtněte WPA-PSK/WPA2-PSK, version zvolte WPA2-PSK, encryption AES. PSK password - nastavte si takové heslo do Vaší wifi sítě, aby mělo apsoň 8 znaků, ideálně víc a aby tam byla jak písmena, tak i číslice. Group key update period dejte 30 sekund. Tak a teď klikněte na Save.
Pak klikněte na DHCP - DHCP Settings. Pokud používáte automatické přidělování IP adres, zkontrolujte, zda-li tam je nastaveno Enabled.
Pak klikněte na Forwarding - UPnP a zkontrolujte, zda-li je Universal Plug and Play zakázán. (mělo by tam být CUrrent status: disabled)
Dále klikněte na Security - Basic Security. Firewall dejte Enable, VPN i ALG, tam je to jedno. Jeslti to používáte dejte Enable, pokud ne, tak Dislabe.
Nyní přejděte na Advanced Security - DoS Protection dejte Enable a pak tam klidně vše zaškrtejte a samozřejmě uložte.
Dále klikněte na Local Management. Zde si můžete nastavit, z kterých počítačů se lze pouze připojit do nastavení routeru. Doporučoval bych nastavit pouze domácí počítač(e).
A pak už jen klikněte na System Tools a klikněte na password a změňte si přihlašovací údaje (jméno+heslo) do nastavení routeru, aby tam nikdo nemohl hrabat. admin/admin napadne skoro každýho.
Kdo ví, co ten kamarád s tím dělal, projeďte si to nastavení. Pokud si to taknějak nastavíte, budete mít wifinu solidně zabezpečnou.
Já ze zkušeností vím, že když takhle někomu jdu spravovat počítač a mají wifinu, tak ji většinou mají slabě zabezpečenou (přes zastaralou technologii WEP) nebo vůbec. Jen občas narazím na zabezpečení WPA2.
Na tom JPG je nějaký paskvil. Čtu WR741 ale ten přece vypadá úplně jinak. Podle toho QSS tlačítka mi to připomíná a až na ten nadpis je to JPG naprosto stejné s mým WR743.
Co jsem se s ním natrápil, ani Němci neodpověděli. Po internetu jsem nenašel člověka kterému by fungoval. I ten obchod Wifi si nevěděl rady. A to mám dva, oba se chovali stejně. Nebyly schopny načíst žádnou síť pokud AP bylo od routru dále než 5 metrů.
Nakonec mi jeden vyměnili a pak druhý. Oba vyměněné fungují. Nebyla to vada jednoho kusu. Byla to celá serie. Ten původní měl označení Ver:1.1 ten funkční je již serie Ver:1.2
doplněno 14.08.12 14:47:Je v tom binec tohle je 741
ale tohle taky
Je sklidem možné že u něho je stejná HW či SW vada jako byla u mého WR743ND
doplněno 14.08.12 14:49:Supr bordel, když zobrazím detail toho druhého třeba v BOHEMII tak se zobrazí ten první
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.