Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Virtuální paměť plná!

Od: d9968004* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den. Mám plnou vyrtuální paměť, táta říkal že by se muselo něco koupit v rozmezí tak 200-500 Kč ale nechce mi říct co protože čeká až mi to nekdo poradí.*bzum*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Málo virtuální paměti? Koukněte se, co máte spuštěného a co se Vám spouští po startu systému.

Aktuálně běžící procesy uvidíte ve Správci úloh systému Windows (spustíte ho stisknutím Ctrl+Shift+Delete). A seznam programů, co se spouští po startu systému v Start-Spustit-msconfig-Po spuštění. Tam odškrtněte to, co je zbytečné.

Neškodilo by i počíatč projet CCleanerem, jen při instalaci odmítněte nabídku instalovat google chrome. Za prvé je to zbytečné instalovat, za druhé tento prohlížeč při surfování po netu odesílá uživatelská citlivá data, což není moc hezké...

mowla*
hodnocení

0x

Já bych vyčistil disk...

*smich*

doplněno 13.08.12 18:47:

A nečeká taťka spíš - co ty vymyslíš? ;)

d9968004*
hodnocení

Ale já nechci nic odinstalovávat a nic předělávat já fakt jen potřebuji jen věděc co taťka myslí

bena*

A proč? To budete do nekonečna chtít investovat do hardwaru a mít přitom počítač zasraný vším možným?

Jinak to za těch 200-500Kč taťka myslel paměť RAM. Ale ta se musí správně vybrat, aby nejen pasovala fyzicky, ale i aby byla se základní deskou kompatibilní.

d9968004*
hodnocení

Ja uz sem na to pouzil 10 000 programu (to sem kapku přehnal) i ten ccleaner mam ale skusim mu to rict takhle jak si mi to napsal dekuji

bena*

Tak spousta čistících programů stojí za vyliž prdel, některý naopak odvedou medvědí službu a spíš udělají v systému větší chaos.

Tak to vezmeme postupně - co Plocha? Na ploše by měly být pouze spouštěče nejpoužívanějích programů, v žádném případě tam nepatří filmy, obrázky, hudba a další velké soubory. Systém celou plochu načítá do paměti a furt ji tam drží. Pak je to znát při větší zátěži.

Dále, co programy? Co nepoužíváte, odinstalovat, na co to tam přechovávat?

Dále, co antivir&antispyware? Nemáte tam náhodou dva?

d9968004*
hodnocení

Už je to v pohodě toto už trvá přes 2 roky a řekl jsem tatkovi to co jste říkal tak se radoval že konečně mě to někdo poradil a tu RAM paměť mě koupí k narozeninám (za pár dní). Děkuji a jestli to de tak tento dotaz můžeme uzavřít.

bena*
No kdyby sis trošku v tom Windowsu uklidil, můžeš si říct o něco jinýho, protože ta RAM nebude potřeba. Za dva roky takovýho používání tam musí být bordel jako u cikánů.
d9968004*
hodnocení

Tak ono šlo o tom že jsem nějak 6 let hrál 4story a tak se to zaplnilo;)

bena*
Tak to pročisti od těch zbytků, vždyť to není tak těžký. A pokud je počítač opravdu zabordelenej, tak udělej čistou instalaci systému. Pokud nemáš rozdělenej disk na Systém C: a data D:, případně programy E:, tak si zálohuj to, o co bys nechtěl jít nebo si to nahraj na Skydrive, kde máš 7GB prostoru zdarma a všechny oddíly při instalaci smaž [krom recovery oddílu, pokud tam je] a takhle si to nějak rozděl. A pokud disk takhle rozdělený máš, není co řešit. Smázneš systém, nainstaluješ znovu, pohoda.
No a pak klasika, nainstalovat Windows, pak ovladače, aktualizace, antivir&antispyware, programy a obnovit ze záloh.
Dopročuím ti i program Clonezilla, takhle si můžeš udělat obraz disku nebo oddílu, právě doporučuju takhle udělat obraz systémového oddílu, kterej si pak někom ulož a v případě, že bude zase systém zabordelenej, tak to máš během několika minut obnovený.
d9968004*
hodnocení

Já tam mám jen systém C

bena*

Tak to je chyba, když ti klekne Windows, tak pak bude těžší zachraňovat data, proto je dobrý si to takto rozdělit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]