Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový notes HP ProBook 4535s

Od: jasankau odpovědí: 12 změna:

Je dobrý tento notes na Office, brouzdání netu, občas filmík?

alza.cz/...

Není drahý, tak se bojím, aby tam nebylo nějaké omezení kvalitou. Líbí se mi matný displej a že to má už Windows nainstalovaný.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Na Alze píšou, že už prodej skončil, ale pokkud někde tento notebook seženete, šel bych do něj, protože na Vaše využití je dobrý.

matný display se mi taky líbí, dneska je skoro všude lesklý a to je na draka.

jasankau
hodnocení

Ano, koupím ho inde, ale nechtěla jsem dát odkaz na jinej eshop, aby mi ho někdo nevyfouk z mého oblíbeného krámku.

Děkuji!

K čemu bych platila více za jiný stroj? Rychlost je OK, grafika tak akorát na fotky a na filmy, takže nač přepych. Oslovuje mě, že se dá bez šroubováku dostat k větráku - součaasný notes je přeprachovanej a nejde to rozebrat doma:(

jasankau
hodnocení

jestli taky třeba nezvážit

Lenovo ThinkPad Edge E330?
bena*
Ne, ten HPčkovej mi přijde dobrej. A co se týká prachu, vemte vysavač a trubici přiložte k větracím otvorům na notebooku a nechce ho chvíli vysávat. Pak si vemte špejli, tu vložte do větráku a vysávejte. Špejle zajistí to, že se větrák točit nebude. A tohle si myslím, že dostačuje.
smazicneolejovy

Objevil se take tady v jine konfiguraci, lepši procesor i grafika, nakonec i vetsi HDD.. Ma cenu si priplatit? Plus samozrejme dofinancovat Win, neb bez nich delat nemohu..

smazicneolejovy
bena*

Hm, jak jsem na to koukal, tak je to asi jedno. Pokud si chcete připlatit, proč ne, ale osobně bych si nepřiplácel, velké rozdíly tam nejsou.

A co se týká WIndows, existují i alternativy v podobě distribucí Linuxu, takže před nákupem WIndows bych si být Vámi vyzkoušel třeba Xubuntu nebo Ubuntu. Rozdíl v ovládání není až tak velký a myslím si, že se Vám bude líbit. Xubuntu i Ubuntu je zdarma, v češtině a co se týká programů, prakticky vždycky existuje nějaká alternativa ke komerčnímu programu pro WIndows. A co se týká ovladačů, většinou není problém. Máte-li doma aspoň jednu zakoupenou licenci Windows 95 a vyšších, můžete si legálně nainstalovat rozšíření Wine, které dovolí spouštět většinu programů pro WIndows v Linuxu.

No aokud Linuxu na chuť nepřijdete, pak bych teprv kupoval WIndows. Jinak pokud si nebudete v Linuxu s něčím vědět rady, mrkněte na wiki.ubuntu.cz/... nebo se zeptejte tady, případně na forum.ubuntu.cz/...

jasankau
hodnocení

Díky moc. Ten linux jsem zkoušela ale pro práci budu potřebovat ne si hrát, jen pracovat.
bena*

Dobře, můžu se tedy zeptat, co používáte za programy k práci, resp. co na tom notebooku děláte?

jasankau
hodnocení

Jistě, OpenOffice místo wordu apod., už jsem to zkoušela, ale nyní nemám čas se učit nové věci:(

bena*

Vždyť je to skoro stejný ;)

jasankau
hodnocení

Dobře, nainstaluji si Ubuntu na svém dalším ntb a pak si bude hrát. Práci zatím přes Winy. A uvidím:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]