Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit nějaký program, který by udělal z PC wifi router.Na PC by bylo připojení k internetu a z Pc bych se pak mohl připojit na notebook k internetu.Předtím to šlo přes ad hoc síť.To byl PC připojen přes 3G mobilní síť USB.Teď je připojen přes síťovou kartu ethernet RJ-45 a bylo mi řečeno, že s tímhle připojením ad hoc síť nejde a že potřebuji na to program.Když jsem to zkoušel tak to opravdu nešlo. U (Windows XP) Bezdrátové připojení k síti - Vlastnosti - Upřesnit nemůžu zaškrtnout - Umožnit ostatním uživatelům využívat internet , protože pak internet nejde.Kdyz to odškrknu tak pak jde.U té 3G sítě to muselo být zašktnuté a šlo to.Takže přes toto nastavení to nejde.Můžete mi poradit na toto nějaký program pro XP?.děkuji za odpověď .nějaké programy jsem zkoušel ale neúspěšně
Vy aktuálně máte v počítači klasickou LAN kartu s portem RJ-45. Vy si potřebujete koupit Wifi kartu, která umožňuje sdílení připojení k internetu. To umí vlastně všechny karty TP-Link i ta nejlacinější, která bohatě, bohatě stačí. Kdžy budete kupovat Wifi kartu do počítače, kupte interní do PCI slotu, protože je silnější, než ty USB prďky.
Pak stačí přejít do Start-Ovládací panely-Bezdrátová síť. Nyní se spustí průvodce, toho projeďte. Název sítě SSID dejte nějaký originální, ne žádné Wifi, Voip a další okoukaniny. tam zvolte přiřadit Síťový klíč ručně. Dole pak zaškrtněte Použít šifrování WPA namísto WEP (WEP jde snadno prolomit). V dalším kroku si pak vymyslete nějaký dobrý klíč, kterým wifinu zaheslujete a až to budete mít, dejte Další. Pak zvolte Nainstalovat síť ručně a je hotovo. Za chvíli se podívejte na notebook, dejte vyhledat sítě a určitě naleznete tu Vaši, co jste před chvílí vytvořil.
Nebo si kupte přímo Wifi router, zase mohu doporučit značku TP-Link. K tomuto routeru dostanete i 1m dlouhý RJ-45 kabel, takže nemusíte se pak o nic starat. Stávající kabel, co vede do počítače zapojíte do portu WAN, počítač propojíte tím 1m kabelem (jeden konec půjde do routeru do LAN1, druhý pak přímo do počítače), vezmete si příručku, nastavíte to a pokud nebudou komplikace, za 5 minut je to hotové.
doplněno 13.08.12 14:09:Jo a pokud si koupíte router, budete si moct wifinu lépe zabezpečit, budete tam mít integrovaný firewall, takže úplně ideální doplněk s softwarovému firewallu, co máte ve Windows a hlavně nebudete muset mít furt puštěný počítač, ale stačí mít puštěný jen ten router, který má minimální spotřebu.
A router stojí tak 400- 500 Kč (doporučím TP-Link TL-WR340G), ta wifi karta kolem 200 Kč. Tak se ten router vyplatí spíš.
mám LAN kartu i wifi-trefa je to TP-link za 200,-.toto nastavení co jste popsal je jenom vytvoření bezdrátové sítě.tak se jenom připojím LAN ale ne k internetu.To se ještě musí nastavit protokoly a DNS server.To je to co mi šlo u 3G sítě.Já potřebuji nějaký program.No ale asi bude jednoduší si koupit ten router.
Aha, tak to musíte ještě nastavit sdílení připojení k internetu, takže skočte do Start-ovládací panely-Síťová připojení. Uvidíte tam Připojení k místní síti a Bezdrátové připojení k síti, tak na to Bezdrátové klikněte pravým myšítkem, zvolte Vlastnosti a tam klikněte na záložku Sdílení. Tam to už jen nastavte a mělo by to jít.
Ale jak jsem psal, určitě bude výhodnější a lepší koupit ten router, například jak jsem doporučil ten TP-Link TL-WR340G. Komu dělám wifinu, tak kupuju tewnhle router, protože není drahý a je výborný, spolehlivý. zbozi.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.