Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Programy po spuštění - jak je zrušit?

Od: kosir® odpovědí: 6 změna:

Jak upravit (zrušit?) programy po spuštění , aby byl rychlejší start PC. Dík za rady.

doplněno 28.02.13 15:49:

Ps. Mám WIN XP.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

brunclik*
hodnocení

2x

Nebo v programu CCleaner je volba Tools/Startup.

hodnocení

0x

start - spustit - msconfig - a zalozka po spusteni

praivo*
hodnocení

0x

Možné jsou obě výše uvedené metody, já jen dodám, že není dobré něco zakazovat, pokud si nejsi 100% jistý, že to vážně není potřebné. Když zakážeš co nemáš, můžeš tím třeba vyřadit nějakéovladače a způsobit nefunkčnost nějakého HW.

doplněno 28.02.13 16:41:

Jestli si nejsi jistý, dej sem screenshot z CCleaneru, napíšu ti, co máš vypnout.

hodnocení

0x

Na rychlejší start je lepší používat režim spánku. Používám už několik let, a mohu doporučit. Občas vypnu normálním způsobem, aby se neřeklo.

Programy po spuštění - jak je zrušit?
iz*

Jak se PC/NB probouzí z režimu spánku? Jednou (před asi 5 lety) jsem NB uspala, ale ráno na nic nereagoval. Musela jsem jej natvrdo vypnout a po chvíli znovu zapnout.

Už jsem si nikdy netroufla to zkusit znovu, ani po změně OS. NB mám stále stejný, tehdy šlo o Win ME, dnes mám XP s SP3.

dzordz*

Záleží na desce a na ovladačích, které to musejí umět. Na jedné staré klávesnici jsem na to měl čudl a když sem ho omylem zmáčknul, už jsem to nezapnul. To bylo taky snad ještě s 98SE.

Zapínat by se to pak mělo normálním zapínacím tlačítkem, běžným krátkým stiskem. Nebo dle nastavení ve schématu napájení.

Radši bych ale používal hibernaci, místo pro ni na disku se snad řešit nemusí a je to sice trochu pomalejší než uspání, ale ne o moc. Určitě mnohem rychlejší než zapínání, spouštění všeho možného, otevírání rozdělané práce..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]