Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou grafickou kartu na filmy?

Od: veselyuzivatel odpovědí: 4 změna:

Dobry den,
do pc LENOVO m57 - 6088, ktery by mel slouzit primarne na sledovani filmu na pripojene plazme + semtam nejakou starsi herni vykopavku (hry skoro nehraju, ale protoze to bude domaci pc, chtel bych mit moznost si neco zahrat) hledam levnou grafiku.
Sestava mi bohate dostacuje a kladu duraz spise na nizkou klidovou spotrebu, nez nejake silene vykony. Proto jsem koukal po grafikach s HDMI a low profile, ktere by zvladly idealne dekodovani FullHD videa a dalo se na nich neco zahrat pri cene do rekneme 1000 Kc.
P.S. obcas chci sestrihat nejake domaci video na Sony Vegas, coz mi ale slo dobre i na integrovane grafice, cili ta nova urcite bude lepsi :)
Nasel jsem novou
alfacomp.cz/...
a potom na aukru nejake oem karty
pocitace.aukro.cz/...
o kterych se asi povida tady
pctuning.tyden.cz/...
Bohuzel jsem na grafiky nikdy nebyl a proto prosim o radu zdejsi HW guru, co by mi doporucili? Vzhledem k opravdu tesne skrini potrebuji low profile grafiku s chladicem idealne na spodni strane, nebo s nizkym chladicem. Do bedny se nic vetsiho nevejde.
Do ceho byste sli? Ma vyznam hledat 128bit pametovou sbernici pro me ucely? Jit do te starsi? je lepsi nez ta nova?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

masterboy*
hodnocení

0x

To PC uz mas koupene nebo jen uvazujes o koupi? Pokud jej teprve budes kupovat, tak se na to vyprdni a vzhledem k tomu, ze to chces jako domaci PC a zaroven jako HTPC s nizkou spotrebou, tak bych sel do nejakeho APU-cka. Osobne bych doporucil AMD, pac ty maji oproti Intelu nacvaknutejsi graficke cipy. Sam mam takovy PC postaveny na APU od AMD (A6 - 3500, trijadro s AMD HD 6530D). Jsem s nim max. spokojeny a to na nem hraji i ty nejnovejsi hry jako je Mafia 2 a dnes jsem dohral Sniper Elite v2 ;) Samozrejme nemuzes po takovem cipu FHD s HD, ale na rozumnem rozliseni a detailech si zahrajes vsechno i Max Paina 3. A co setyka spotreby, tak je to o tom si pohrat s voltovanim. Ja jsem spotrebu stahl v klidovem rezimu na 25 W a pri max. vytizeni to cucne cca. 55 - 60 W. Myslim si,ze v tom pripade nema cenu kupovat LP GK, pac, ty jsou temer vsechny se 64-bitovou sbernici, takze vykon mizerny ;) Ale jako grafika do serveru proc ne, tam to bude jako slusne zobrazovadlo ;)

veselyuzivatel
hodnocení

Jasan uz ho mam... proto prave resim GK :) Ale to co pises je hezky... jenom mas nejaky odkaz, nebo info o tom, na kolik te to vyslo? Me tenhle PC prisel i s OS na nejakych 1500 Kc coz je super a mam vzhledem k cene novych masin predplacenou elektriku na dalsi 2 roky :) Pravda, her jsem moc nezkousel, ale i s integrovanou grafikou je to docela svizne.

masterboy*
hodnocení

0x

Kolik ze jsi za to dal? ;) 1500 Kc nebo 15000 Kc? ;)

Odkaz bych Ti poslal, ale ja jsem si to skladal kompletne sam ;) Muzu Ti tak max. poslat nejake fotky ;)

veselyuzivatel
hodnocení

No prave ze 1.500 Kc ... starsi, ale jako novej :) a je to poctivy LENOVO... Zajimalo by mne ale, jak ten tvuj stroj vubec hledat? Ma to nejake oznaceni? A na kolik to vyslo? Diky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]