Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký antivir

Od: votroubek odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, scháním nějakým antivir na můj notebook, který je zadarmo, ale nevím jaký si vybrat? Prosím poraďte.

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Záleží jak moc stahujete a jak moc tedy potřebuje svůj ntb ochránit. Zase je to o tom, kdo jaký používá nebo nepoužívá takže když Vám nějaký napíšu další ho pošlou do p*****... Zdarma je k dostání např. AVG, Avast!

des*

SecurityEssentials,je zadarmo a neotravuje.Má i dobré hodnocení.

mowla*
hodnocení

0x

Já používám Avast free (má velkou výhodu v možnosti spuštění testu před startem Win - ´havěť´ se nemůže schovat), dobrý je i MS Essential...

Avast je možné stáhnout např. z: slunecnice.cz/... ...

capitnflint
hodnocení

0x

co ti nato říct?kdo ti zdarma dá kvalitní antivir? nainstaluj zkušební verzi eseta a po měsíci to zopakuj

vlazy*
hodnocení

0x

Na tvůj dotaz se asi jednoznačně nedá odpovědět. Těch různých antivirů zdarma je více, ale každý ti asi bude radit ten který používá a se kterým je spokojen. Já používám už několik let avast a jsem s ním téměř spokojený. Myslím, že pro domácí použití není až tak důležité který si vybereš, protože asi všechny ty známe a běžně používané (AVG, avast, Microsoft Security Essentials atp.) ti stačí notebook ohlídat před různou nežádoucí havěti. Záleží asi na tobě který se ti bude víc líbit nebo více vyhovovat. Nedávno zde na poradně byla podobná otázka ( poradte.cz/...

bena*
hodnocení

0x
Nedávno se to tu řešilo. Za mě mohu doporučit Microsoft Security Essentials. Je zdarma, v češtině, má podle mých zkušeností nejmenší nároky na systém [nežere moc z výkonu počítače], neotravuje žádnými hláškami a doatzy či reklamami a je velice jednoduchý na ovládání. V nastavení doporučím naplánovat rychlou kontrolu na každý den ve Vámi zvolený čas. Zatížení procesoru nastavte 10 nebo 20% a ani o něm nebudete vědět.
Avast! Se docela zkazil, stará verze 4.8 byla výborná, ale s příchodem verze 5 za moc nestojí. Je celkem náročný na systém, pořád otravuje s různými nabídkami a dotazy, při instalaci vnucuje google chrome.
AVG je moc náročné na systém, při instalaci vnucuje jakýsi Security toolbar, který akorát zpomaluje prohlížeč.
AVIRA není v češtině a ve free verzi nechrání před spywarem.
A ostatní free antiviry za mnoho nestojí, jediný, co je ještě dobrý je ClamAV, ale ten nemá rezidentní štít, takže Vás nechrání v reálném čase před viry a podobnými.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]