Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Flashmédia a jejich možnosti

Od: diesel® odpovědí: 4 změna:

Zatím jsem nikde nenalezl jak je to s flash médíí ať již jde o karty (sd,mmc,xd..atd) nebo o flash disky.Jaká je jejich předpokládaná životnost a množství přepisů dat na nich? Např fa.Verbatim o svých výrobcích udává předpokládanou životnost při optimálním skladování až 25 roků (přepálené o něco méně) a všeobecně třeba o CD-RW se udává počet přepisů od deseti do cca sta.Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Klasické CD/DVD/BD vydrží tak 10 let, víc pak nelze garantovat.

Co se týká flešek a paměťovek, tam je to limitované zápisem. Životnost flešek je různá, já třeba si před 7 lety kupoval flešku o velikost 256MB a ta šlape dodnes, je teda pomalejší. Pak jsem měl různé flešky, koupil jsem si nějakou levnou 4GB a ta vydržela jen 2 roky. Prostě je to individuální, na to nelze konkrétně odpovědět. Ale řekl bych, že flešky vyráběné před lety jsou kvalitnější, co se týká životnosti, než ty dnešní. Ono, vlastn skoro všechno bývalo dříve kvalitnější, když si to tak vezmete :)

hodnocení

Díky za odpo ,těch 25 let u CD... je údaj výrobce,nicméně kdo je doma skladuje v těch nejlepších podmínkách ,že?Což mne ale nezajímá,ale přemýšlel jsem udělat si archív hudby na SD karty ale dle vaší odpovědí to asi nemá cenu . S tou životností máte pravdu.Výrobce např aut by dokázal vyrobit auto co vydrží 50 i více let ale tím by si pod sebou podřezal větev a proto vyrábí auta s životností tak 5 roků ,a to je asi se vším.

bena*
25 let je opravdu při dobrém skladování. Ze zkušenosti vím, že pálená CD, která máme v negarážovaném autě na horách, vydrží tak 4 roky, pak už mizerně čtou, přeskakují. originální v autě nemám, nechceme si je zničit, když už jsme si je za ty peníze koupili.
Archiv hudby si udělejte na Skydrive nebo podobném cloudovém úložišti [Dropbox, ...]. Skydrive nabízí 7Gb zdarma už jen, přesto je to stále nejvíce. Dropbox nabízí zdarma gigabajtů 5.
Nebo si pořiďte externí disk, taky bezpečná volba.
hodnocení

JJ s tím cd (mp3) v autě mám stejnou zkušenost.Jinak mám ještě 1. pálené bude to 8,-10? let a vloni zkoušeno ,ale v pc a hrálo,je jen v obalu v ob.stěně na polici spolu s ostatními.Schválně ho vyzkouším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]