Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost pevných disků

Od: tom5 odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

Chtěl bych se zeptat, jestli existují disky 4 TB a 5 TB, mám na mysli samostatný disk, ne několik disků poskládaných dohromady v externím boxu.

Tom

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ZATÍM takhle velké kapacity nejsou

doplněno 10.08.12 16:42:

tak to se omlouvám, je pravda že to už delší dobu moc nesleduju, měl jsem za to že jsme pořád jen u 3TB :) moje chyba

Mikihansi, špatně Tě informovali, 4TB Hitachi už jde do prodeje diit.cz/...

mowla*
hodnocení

0x

Jistěže ano - např. SCSI... Záleží na tom, kam jej chceš připojit...

;)

doplněno 10.08.12 16:10:

Aha - tak to SCSI nemá smysl, asi bych ani nešel do ´špičkově´ velikých - cca 2 TB je slušný nadprůměr... ;) - tohle ´stárne´ cenově dost rychle.

Pokud opravdu okamžitě potřebuješ větší, řešil bych to externím polem (např. FW)... Navíc záleží na OS - 32 bit má oddíl max. 2 TB...

tom5
hodnocení

Klasicky na notebook přez USB (externí, v externím boxu), s SCSI nemám zkušenost

hodnocení

0x

Interní pevné disky jsou běžně dostání v max. kapacitě 3 TB (s tím, že do prodeje se chystají 4 TB modely). Co se týká externích disků, tak 4 TB jsou k dostání poměrně běžně, ovšem s tím, že v cca 75% případů se jedná o box obsazený dvěmi 2 TB disky. Ale existují i výjimky, viz: czc.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]