Nejste přihlášen/a.
Ahoj potřebovala bych poradit
Je to asi týden co začal počítač dělat problémy. Po přihlášení chvíli trvá než zmizí modrá uvítací obrazovka, poté se mi zobrazí jen tapeta, bez lišty a ikon. Pak trvá tak dalších 5-10 minut než se tapety s lištou objeví. Největší problémy dělá internet. Přihlašování na jakoukoliv stránku je hrozně pomalé a stránka se ve většině případů úplně sekne. Videa na youtube se sekají tak že nemá ani cenu se na ně dívat. Problémy nastávají také když si chci pustit normálně film přes media clasic player protože to se seká taky.
O víkendu jsem tedy promazala nepoužívané věci a uvolnila dost místa, pak jsem spustila antivir, který ukázal že mám v PC 10 virů které jsem následně smazala. Pak jsem ještě defragmentovala disk. Nic z toho ale nepomohlo.
Tak jsem v pondělí dala počítač do opravny a dnes si ho vyzvedla ale je to úplně stejné takže opravdu nevím co mi tam opravili.
Mohli by jste mi tedy prosím poradit čim by to mohlo být?
Děkuji moc za rady
Kam jste to odvezla? Kdyžtak mi napište Vnitřní poštou odkud jste a pokud budeme blízko od sebe, klidně Vám to udělám všechno.
Jinak pokud byl počítač kompletně vymazán a nainstalován znovu, budete muset koupit novou paměť RAM (aspoň tak 2GB), případně koupit výkonnější procesor (ideálně dvoujádrový aspoň o frekvenci 2GHz) a klidně i větší disk (aspoň 160GB).
Odvezla jsem ho do jedné menši opravny kousek od místa kde bydlím a řekli mi že jsem měla počítač zavirovaný a že provedli defragmentaci disků takže by mělo být vše v pořádku, ale je to úplně stejné jako předtím. ( napsala jsem vám do vnitřní pošty odkud jsem)
Zítra tam každopádně zajdu a řeknu jim že je počítač ve stejném stavu v jakém jsem jim ho dala.
Mám dva disky 98GB a 135GB , ale mám PC moc věcí, na jednom disku mám 15% volného místa a na druhém 11%.
No myslím si že to bude buď ten procesor nebo mě napadla ještě grafika, ale za 500 kč jsem od opravny čekala kralitnější prozkoumání počítač a né jen spuštění antiviru, to umím i já :D
Za 500 Kč defragmentace disků a spuštění antiviru? To ať jdou do pr*ele. Za levnějc bych udělal zálohování čistou instalaci systému spolu s nainstalování ovladačů, aktualizací a všech programů + obnovení zálohy.
Tak to radši odvezte do jiné firmy. Určitě si zálohujte fotky a takový ty věci o které nechcete přijít buď na externí disk nebo ideálně na nějaké soukromé online úložiště, například Microosft SkyDrive nebo Dropbox. Pro dočasné zálohování stačí CD/DVD/BD nebo fleška.
Pokud si zálohujete ta data, můžete klidně zkusit čisotu instalaci udělat sama, ale není to jednoduché jako nainstalovat nějaký program... na internetu sice jsou návody, ale nikdy to není dělané přímo na Váš počítač a Vaše zařízení, nemusí Vám jít třeba tiskárna nebo něco takovýho, musíte pak ručně instalovat ovladače nebo něco zahlásí, atd, atd.
Běžný uživatel by instalace systému neměl dělat.
JJ je to hodně peněz za to že v podstatě nic neudělali a výsledek je pořád stejný. No vezmu to tam zítra znovu a uvidím co mi řeknou a kdyžtak PC odvezu jinam.
Určitě si důležité věci dám na flešku nebo na nějaké to online úložiště, už se mi jednou stalo že jeden expert mi všechno smazal :D No do toho bych se sama určitě nepouštěla, takovéhle věci bohuže neumím a nerada bych to pokazila ještě víc než to je teď.
Ale děkuji za rady zkusim zítra jinou opravnu a uvidím co mi řeknou.
Možná některý vir je schován před antivirem, lepší reinstalace systému. Průbném může být možná i s malou pamětí ram (záleží na systému a velikosti RAM). Nebo je už windows zaneřáděn po delší době (promazat dočasné soubory nebo raděi reinstalace). Některí viry prý přežiilí i reinstalalaci, snad tam takůvý nebude. Při přenosu PC na opravu raději smazat osobní věci (často do toho lezou), nejlépe přemazat novými daty. Pozor také na uložená hesla v systému (maily, bankovnictví ...) - jdou snadno vytáhnout a některé viry to i sbírají (bezpečnější neukládat), stejně i pro historii prohlížeče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.