Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
sousedi mívají zabezpačené i nezabezpečené wifiny
nevíte, s jakými programy bych se dostala na ty nezabezpečené?
ale ať jsou zdarma
díky
nezabezpecena /jakoze se nemusi davat klic/ neni vzdy nezabezpecena , muze mit filtrovani MAC adres , nebo dost specificke IP adresy , bez pridelovani routeru
Pokud někdo na soukromé síti nemá ani heslo tak bude mít těžko nastavené filtrování. Prostě šel do krámu, "koupil domů tu wifinu" a vůbec netuší nic o heslech a šifrování...
Ono také bude záležrt na té "vifině". Já jsem třeba sousedovi dala své číslo, aby se mohla připojit jeho dcera ze svého mobilu, když přijede na návštěvu. Ale signál je slabý a prý musí sedět nalepená na zdi, aby to chytila. Já mohu vyjít se svým počítačem na zahradu, tam to funguje, ale přes ty zdi to je horší.
To je jedna věc. A ta druhá je, že plně souhlasím s rádci, kteří jsou Tvou otázkou pobouřeni. Buďto se se sousedem dohodni, nebo si pořiď vlastní přístroj.
Na tuto reakci nemám odpověď. Z Tvé strany to je podivný přístup k životu. Pokud to vidíš takto, tak mi je Tě hodně líto. Ale stejně to nepochopíš.
Proc podivny? A proc lito?
P.S: Nesnasim v diskuzi argumet "stejne to nepochopis". To je pak lepsi se na celou diskuzi s prominutim vysrat nez takto "argumentovat"...
Napsala jsem, že to stejně nepochopíš proto, že jsem si přečetla Tvoje reakce. A to nejenom na moji odpověď. Evidentně jsi nepochopil, co jsme se snažili vysvětlit. Ale abych pravdu řekla, myslím si, že jsi to pochopil, jenom to nechceš přiznat a chceš dokazovat, že Tvůj názor na věc je správný. A proto jsem napsala, že mi je Tě líto. Ono to je v životě tak, že jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Myslela jsem to tak, že v převážné většině lidé, kteří sami nemají čistý štít, si pak nejvíce stěžují, jak byli napáleni a podvedeni zase někým jiným a chytřejším. Jde o morální čistotu osobnosti. Pokud ji nemáš sám, tak se připrav na to, že jednou se se to proti Tobě obrátí. Ale to všechno v pořádku. Každý jsme nějaký. Jenom se pak nečerti, až někdo zneužije zase Tebe.
Stačí Ti tyto argumenty?
Ok. Tak diskuze - řekni jediný důvod proč se ti zdá NEPOVOLENÉ využívání cizí konektivity v pořádku.
Ja netvrdim, ze je to vporadku, ja jen rikam, ze kdyz si majitel neumi (nechce) pripojeni zabezpecit, tak se pak nemuze divit, ze mu tam nekdo taha data. Rozhodne me takovyto "sosac dat" nicim nepoburuje, protoze z principu nepacha nic spatneho...
Tak buďto s tím souhlasíš nebo ne, rozhodni se
.
A že "nedělá nic špatného"? Tak třeba - pokud bude neustále tahat velké soubory tak sousedovi (tedy tomu co za to platí...) bude výrazně zpomalovat připojení a může klidně spadnout i pod nějaké FUP omezení (u menších providerů běžné). Když půjdeme do extrémů tak se sousedova IP dá zneužít i k nelegální činnosti.
přesně tak. Když se na mou vifinu připojí sousedova dcera, tak mně se příjem znatelně zpomalí. Dokonce jsem několikrát měla i totální výpadky sítě. Takže to řešíme tak, že se předem dohodneme. Naštěstí je tady jednou za čas a když já jdu k počítači, tak ona toho nechá.
Petr123: Proč předjímáš, že je nepovolené. Jestli si někdo nezabezpečí síť, tak buď opravdu nerozumí, A NEBO mu to nevadí.
Program není potřeba. Dost často taky platí, že to, co je zadarmo, za moc nestojí. A když se připojíš na sousedovu wifinu, tak tě tam dříve nebo později uvidí a udělá opatření. Doporučuji se domluvit. Brácha má internet, natáhl kabel k sousedovi, ten mu půlku patí a spokojeni jsou oba.
Podle toho co píšeš, tak asi bydlíš v paneláku a to opravdu si pro svůj klid a pohodu nemůžeš zapltit nějakých 200Kč/měsíc pro sdílené připojení? Jestli myslíš, že ten soused během pár dní nezjistí, že přes něj valíš, tak tomu nevěř a nakonec budeš mít kvůli pár stovkám problémy se sousedama
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.