Nejste přihlášen/a.
Pokouším se z Thunderbirdu odeslat e-mail ale nejde to. Po odesláni se zobrazi průběh odesílání (to co je vidět na obrázku) a e-mail se neodešle. Takto se to zobrazuje stále a nic se neodesílá i kdybych to nechal třeba hodinu. Jedná se o e-mail na firmu Europe Easy Energy a.s.. Včera večer jsem jim zaslal bez jakýchkoliv problémů e-mail a dnes chci odpovědět na to co mi odepsali ale nejde to. Zkoušel jsem tento e-mail odeslat i na jinou jejích e-mailovou adresu, ale je to stejné, tzn. nejde to. Napadlo mne vyzkoušet odesílání e-mailů a tak jsem si zaslal e-mail z jedné mojí e-mailové adresy na jinou a v tomto případě to jde bez problémů a e-mail se odešle po odeslání okamžitě. Budu rád za jakoukoliv radu čím to může být a jak tento e-mail odeslat.
Zkuste e-mail odeslat z webového rozhraní - přímo ze schránky bez Thunderbirdu.
doplněno 08.08.12 15:54:@vlazy , dočetla jsem i Vaši poslední reakci.
Formátované e-maily někdy dělávají problémy - jak v e-mailových klientech, tak ve webovém rozhraní. Proto už několik let odesílám všechny e-emaily výhradně ve formě prostého textu.
doplněno 08.08.12 17:52:Mám špatnou zkušenost s nekorektním zobrazováním češtiny (v případě nevhodně zvoleného fontu na straně odesilatele) a e-mailů v němčině. Nastavení "prostý text" toto odstranilo. Navíc eliminuje i některé obrázkové reklamy (ty se nezobrazí vůbec).
ivzez: Odeslat to z webového rozhraní přímo z jejích stránky je určitým řešením a asi by to šlo (nezkoušel jsem to), ale mne by lépe vyhovovalo to odeslat přímo z Thunderbirdu. Nějaká příčina snad musí být proč tento konkrétní e-mail nejde odeslat. Je to zajímavé, že jiné e-maily jdou odesílat bez problémů a tento jeden ne.
ivzez: Ten e-mail pro mne byl důležitý a trochu spěchal, ale ne až tolik, že by musel být odeslaný co nejdříve tj. nejlépe okamžitě. Jsem ale rád, že se mi to nakonec povedlo odeslat. Jinak bych hledal nějaký jiný způsob jak to odeslat.
Pokud se jedná o formátované e-maily tak já téměř všechny e-maily až na některé výjimky zasílám formátovaně. Formátovaný text vypadá mnohem lépe a je většinou i přehlédnější (pokud je dobře zformatovaný). Ano formatované e-maily občas dělají problémy, ale je to asi většinou tím, že někdo má v poštovním programu nastavené zobrazování e-mailu vždy neformátovaně a pak se diví, že se mu některé e-maily zobrazují z různě nesmyslně rozházeným textem nebo, že dokonce tam i něco chybi. V současné době software pro elektronickou poštu jsou už natolik dokonalé, že s formátováním nemají téměř žádné problémy za předpokladu, že jsou dobře nastavené a proto nevidím žáden rozumný důvod proč formátování nepoužívat.
Není příliš veliký? - přílohy... Může být i to, že mail sám o sobě má velikost dobrou, ale už je příliš veliký vůči obsazenosti mailboxu...
doplněno 08.08.12 16:44:Vlazy: - No jo - třeba já su ´exot´ - maily přijímám pouze jako ´holý text´, pro serepetičky vyhrazuju přílohy...
mowla: Jestli jsi exot nebo ne nevím, ale nedovolil bych si to o tobě tvrdit. Až tak dobře tě neznám. To by pak muselo být těmi exoty hodně lidi kteří formátování v e-mailech ignorují. Já si myslím, že je to v mnoha případech zlozvyk z dob kdy formátované e-maily byly různými antispamovými programy považované většinou za spam a tak mnozi lidi nechtěli aby jejích e-maily komčily ve spamu. Dnes už je ale jiná doba a antispamy pracují na trochu jiných zásadách. Jsou výjimky kdy je neformátovaný e-mail vhodnější, ale asi většinou nic nebrání formátování textu v e-mailech. Pokud máš nastavený příjem e-mailů pouze jako holý neformátovaný text tak se ale nesmíš divit, že mnohé emaily uvidíš neúplné nebo s nějak zcela nevhodně rozloženým textem.
Tak konečně se mi ten e-mail před chvíli povedlo nějakým zázrakem odeslat. Napadlo mne si znova zobrazit e-mail na který jsem chtěl odpovědět. V tomto e-mailu jsem kliknul na "Odpovědět" a přes schránku jsem tam vložil text odpovědi z toho e-mailu který mi nešel odeslat. Po odeslání se to bez problémů okamžitě odeslalo. I tak by mne ale zajímalo proč se to nechtělo odeslat, ale to už asi nezjistím.
mowla: Ten e-mail příliš velký určitě nebyl a neobsahoval ani žádnou přílohu. Obsahoval pouze formátovaný text. Běžně bez problémů odesílám i mnohem větší e-maily s přílohami.
doplněno 09.08.12 15:21:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.