Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení dvou WiFi Routerů

Od: mikihans® odpovědí: 4 změna:

Zdravím. Mám propojený router s modemem podle obrázku, jsou od sebe vzdáleny několik pater, proto potřebuju, aby byly dva a každý se podle potřeby připojil přes WiFi na ten horní nebo spodní.

Internet takhle bez problému funguje, ale díky připojení přes WAN jsou to vlastně dvě oddělené počítačové sítě a nemůžu sdílet soubory mezi patry. Když jsem oba prvky propojil LAN-LAN a pohrál si s adresami tak, že to fungovalo, tak když se někdo připojil či odpojil, začalo se to zase hádat, dnes ráno dokonce horní (hlavní) Modem přiřazoval pomocí DHCP počítačům jako výchozí adresu adresu toho spodního, díky čemu samozřejmě nefungoval těm horním internet.

Proto bych Vás chtěl poprosit o případnou radu jak tyto dva propojit, aby:

1) routery automaticky přiřazovaly připojeným počítačům adresy

2) fungovalo sdílení souborů (tedy aby to byla jedna síť)

3) fungovalo to spolehlivě.

Díky za případné nápady, ještě přikládám obrázek zapojení

Propojení dvou WiFi Routerů

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

essid
hodnocení

0x
Umoznuji ty tvoje AP provoz v rezimu ESSID?

essid
hodnocení

0x
Ted jsem si vsiml, ze mas ten spodni AP pripojen pres WAN port. Ja bych to osobne pripojil pres jeden z LAN portu. Tak ti nedochazi k NAT a podle me je tak vetsi sance, ze se to bude tvarit jako jedna sit.
hodnocení

ano, tak jsem to zkoušel, ale právě se to hádalo adresama a vždycky to přestalo fungovat.

Teď jsem je ale zkusil připojit přes LAN a na tom spodním zakázat DHCP, takže všechny adresy přiřazuje ten horní a vypadá to, že to (zatím) funguje :)

essid
Ja jsem to nepsal, ze DHCP musi prirazovat nejaka centralni autoria (tedy jen jeden z tech AP), protoze jsem myslel, ze se to rozumi automaticky, ale asi ne *ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma propojení dvou routerů

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]