Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám propojený router s modemem podle obrázku, jsou od sebe vzdáleny několik pater, proto potřebuju, aby byly dva a každý se podle potřeby připojil přes WiFi na ten horní nebo spodní.
Internet takhle bez problému funguje, ale díky připojení přes WAN jsou to vlastně dvě oddělené počítačové sítě a nemůžu sdílet soubory mezi patry. Když jsem oba prvky propojil LAN-LAN a pohrál si s adresami tak, že to fungovalo, tak když se někdo připojil či odpojil, začalo se to zase hádat, dnes ráno dokonce horní (hlavní) Modem přiřazoval pomocí DHCP počítačům jako výchozí adresu adresu toho spodního, díky čemu samozřejmě nefungoval těm horním internet.
Proto bych Vás chtěl poprosit o případnou radu jak tyto dva propojit, aby:
1) routery automaticky přiřazovaly připojeným počítačům adresy
2) fungovalo sdílení souborů (tedy aby to byla jedna síť)
3) fungovalo to spolehlivě.
Díky za případné nápady, ještě přikládám obrázek zapojení
ano, tak jsem to zkoušel, ale právě se to hádalo adresama a vždycky to přestalo fungovat.
Teď jsem je ale zkusil připojit přes LAN a na tom spodním zakázat DHCP, takže všechny adresy přiřazuje ten horní a vypadá to, že to (zatím) funguje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.