Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Potřeboval bych svazek se jménem "Obrázky, hudba" rozšířit o polovinu volného místa ze svazku "Filmy a ostatní" (viz. obrázek). Jenže, když zmenším svazek "Filmy a ostatní" vytvoří sem i vedle něj to volné místo. To poté chci přidat k "Obrázky, hudba", jenže se mi vůbec nenabídne k přidání.
Nevíte jak na to prosím?
Děkuji
Podle obrázku to vypadá na dva HDD, jde o dva disky nebo se mi to zdá?
doplněno 07.08.12 19:52:(1) Zálohovat data z disku F (filmy vypálit na CD/DVD)
(2) Zmenšit disk C cca o čtvrtinu celkové velikosti (zmenšit volný prostor na cca polovinu)
(3) Smazat disk F
(4) Z volného místa vytvořit dva nové disky (velikost zvolte podle potřeby) a naformátovat je
(5) Scandisk a defragmentace disků, s nimiž se pracovalo
(6) Přesunout obsah disku E (hudba) do menšího z nových disků a zkopírovat filmy do většího z nových disků
(7) Smazat disk E a zvětšit disk D (na programy je podle mne lepší mít více místa)
Na závěr bych znovu doporučila Scandisk a defragmentaci.
_ Poznámka: Pro práci s disky se mi osvědčuje SpaceMonger 2.1.1
možná by to měl být jeden, ale jsou to opravdu 2 samostatné disky. tipuju 1x 80gb a 1x 500gb
doplněno 07.08.12 18:07:přijde mi rozumné:
1) zmenšit svazek C o cca 50gb
2) vytvořit nový svazek ve vzniklém prostoru
3) přesunout data ze svazku D do nově vytvořeného
4) zrušit svazek D
5) zvětšit svazek E
Stáhni si GParted LiveCD. Nabootuj, spusť a můžeš měnit velikost oddílů. Navrhuji rozdělit "Filmy a ostatní" (F) na dva díly a na jeden z nich poté přesunout "Obrázky, hudba" (E) a o vzniklé volné místo zvětšit "Programy" (D).
Jsou to opravdu 2 fyzické disky, 80 a 500 GB (74,5 a 465 GiB), takže to, co chceš, nejde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.