Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vlastním notebook HP ProBook 4510s, který přes kabel přijímá energii doslova jen občas. Nepodařilo se mi vypozorovat, zda je v tom nějaká pravidelnost. Když jsem ho nechala vypnutý připojený do zásuvky, přes noc se nabil. Nefungovalo to tak však ale pokaždé, tuto noc například na baterii přibilo pouhých pár procent. Když je notebook zapnutý a já na něj pracuji, spíše energii přijímá než nepřijímá, tj. občas se rozsvítí obrazovka a ukáže se indikátor nabíjení ze zásuvky, většinou ale přístroj běží na baterii. Setkal jste se již někdo s tímto problémem? Vypadá to spíše na pokažený kabel, nebo zničenou baterii?
Děkuji za každou radu!
zrovna vcera jsem to resil
zlomeny kabel. no zlomeny jen kdyz se kabel nejak ohnul takze jsem nasel na kabelu tu vadu a izolackou jsem to zafixoval aby se nemohl v miste lamat a kroutit
Tohle je špatné řešení. Zlomí se zas.
Zlomené místo je třeba vystřihnout, kabel znovu spájet a zaizolovat např. smršťovací bužírkou. Pokud je to zlomené hned u konektoru, za zlomeným místem přestřihnout, zbytek z konektoru odpájet, odizolovat kousek zbylého kabelu, připájet na konektor a zaizolovat smršťovací bužírkou. Pokud je zlomený na výstupu ze zdroje, tak už je to složitější, protože se musí něčím nahradit průchodka skrz plast (pokud nejde sundat), ale jde to. Opravoval jsem oba případy, oboje dodnes funguje.
doplněno 10.03.13 13:11:Ovšem také může být poškozený samotný napájecí konektor v notebooku, pak je nejlepší nechat to zkušenému kamarádovi nebo servisu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.