Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostupnost internetu na Praze 1 -Starém Městě

Od: bertik8 odpovědí: 2 změna:

Stěhuji se na Prahu 1 - Staré Město (oblast Těšnova, Petrská čtvrť), ale zjistil jsem, že v domě není UPC a v případě ADSL od O2 pouze tarif Optimal s dostupnou rychlostí na mé adrese 12 Mb/s (což v reálu jistě bude ne více než 8-10 Mb/s).

Připojeni k síti budou nastálo 2 lidé, z toho já po celý den (z domova pracuji). Rychlost 8-10 Mb/s je pro mou práci docela pomalá (nyní mám tarif O2 Aktiv s reálnou rychlostí 24 Mb/s).

Snažím se jako alternativu dohledat nějaké Wi-Fi připojení, u kterého lze dosáhnout až 16 Mb/s, ale vypadá to, že Praha 1 téměř není pokrytá.

V bytě je sice satelit, ale myslím, že satelitní internet je drahý.

Znáte místní situaci na Praze 1, věděli byste o jiné alternativě?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

U wifi připojení je vždy velmi pomalá rychlost. I když píší 16Mb/s reálná rychlost bude i méně než poloviční. Jde hlavně o to kolik uživatelů se o síť dělí. Osobně bych místo wifi doporučil O2 s 12Mb/s (realně tak těch 8Mb/s).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]