Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v chromu nefunguje přehrávání videí.Codeky a chrome jsou na nenovější verzi. Vždy se přehraje cca 5 sekund videa a pak se sekne , nejde ani zvuk mám zvukovku asus xonar dx, Grafiku HD3870,vista 32bit. Veškeré přehravače funguji ve všech prohlížečích , též jenže používat jiný prohlížeč než chrome je pro mě nepříjetelné.
Neznáte řešení jak odstranit tento problém?
Osobní názor? Největší reklamy v televizi a největší problémy!
Pokud je pro Vás nepřijatelné používání jiného prohlížeče, neprohlížejte.
Většina webových stránek je optimalizována pro obvyklé prohlížeče, není ale na škodu občas na určitý web použít prohlížeč jiný, funkčnější.
Asi nechcete slyšet můj názor, tak jen krátce, Chromáka nepoužívám, je to wir, který odesílá informace z Vašeho počítaše bez Vašeho vědomí...
doplněno 03.08.12 21:35: *omlouvám se za překlepy, Vir, počítače...
Dělá to asi jen vám. Mně funguje Chrome normálně a za nic bych jej nevyměnila. Šneky Firefox a Opera sice nainstalované "kdyby náhodou" mám, ale fujtajbl IE už na mém PC nemá co dělat.
.
Odinstalujte Shockwave player a Adobe Flash Player.
Restartujte počítač.
Nainstalujte znovu Shockwave a Flash Player.
Mělo by to fungovat.
Chrome není zas tak rychlý, jak je prezentováno, udělejte si sunspider test. Ten testuje rychlost javascriptu. A těch je na stránkách mraky. Myslím, že sunspider patří mezi nejserióznější. A z hlediska bezpečnosti, Chrome nic moc.
A jak již tu někdo psal (teď nevím), Chrome odesílá citlivá uživatelská data do Googlu a ta pak jsou využívána v reklamním systému a kdo ví jak ještě.
A pokud jiný prohlížeč používat nechcete, zkuste Chromium, to je svobodný klon Chrome, vyvíjí ho komunita, ten aspoň nic takového nedělá jako Chrome. Osobně doporučuju IE9, na Vistách funguje a je to opravdu konkurenceschopný prohlížeč, ne jako starší verze IE, které byly pomalé, padaly, zamrzávaly, pouštěly do počítače kde co. IE9 narozdíl od konkurenčních prohlížečů má úplnou hardwarovou akceleraci, takže minimálně zatěžuje procesor, vše prakticky tahá grafická karta, což pak ve výsledku je rychlejší.
Pokud ale trváte na Chrome, odinstalujte jak Flash Player, tak i Shockwave Player a hlavně ty kodeky. Pak si nainstalujte nejnovější verzi jak Flash tak i Shockwave Playeru. Pokud kodeky, tak nainstalovat buď CCCP nebo ffdshow, setkal jsem se s tím, že ty balíčky typu Codec Pack All in One, XP Codec Pack, K-lite a podobné dělají pěkný bordel a chaos v systému. Jen při instalaci odmítněte instalaci Media Player Classic, myslím, že WMP 11 je kvalitní přehrávač a mít tam deset přehrávačů je zbytečné.
Pokud potřebujete přehrávat soubory RealMedia, tak si nainstalujte Real Alternative, je tam i plugin do prohlížeče. Pokud potřebujete přehrávat soubory QucikTime, nainstlujte si QuickTime Alternative, též je tam i plugin do prohlížeče, takže přehrávání těchto souborů bude pohodlnější.
Pokud ani to nepomůže a opravdu trváte na tom chromu, zkuste snížit hardwarovou akceleraci. Ve Vistách to je myslím Start - Ovládací Panely - Vzhled a přizpůsobení - Zobrazení - Rozlišení zobrazení - Upřesnit nastavení - záložka Poradce při potížích. Tam pak ztlumit a restartovat počíatč a vyzkoušet.
No jo, sunspider.. Co vidím podle prvních informací na googlu, tak sunspider testuje pouze jádro javascriptu, netestuje žádnou interakci se stránkou a s dom. Ale kolik stránek pouští v prohlížeči výpočty? Například to, jak rychle si skript přes selektor najde odpovídající elementy, mi přijde mnohem mnohem MNOHEM důležitější, než to, za jak dlouho najde prvních sto tisíc prvočísel.
Důležité je, jak rychle se prohlížeč spustí a za jak dlouho načte adresu. Na Chrome dvakrát kliknu a je oteřenej. Navíc se aktualizuje sám. Všechny ostatní prohlížeče se načítají micimálně 5 s, a pak stejně vyskočí hláška o nové dostupnéí verzi atd.
A WMP... no comment. Přehrávač, kerý bez pluginů nenačte ani titulky nemá na počítači co dělat...
Zajímavý, IE9 na Wndows 7 se spustí okamžitě. Ono něco jiného je, když to máte zasrané toolbary a podobnými nesmysly. IE9 tam má i funkci, kdy se podíváte o kolik sekund daný plugin prodlužuje načítání IE. Takové pluginy pak můžete klidně zakázat a IE se spustí hned, jak píšete, dvakrát kliknete a je spuštěno.
IE9, pokud vím, se automaticky aktualizuje přes Windows Update, ten Vás ničím takovým otravovat nemůže jako Firefox či Opera. A hlavně IE9 není Velký bratr tě sleduje jako Google Chrome
WMP - nepatří mezi špičku, ale titulky v pohodě přehaje, pokud jsou ve formátu srt a mají stejný název jako film a máte v přehrávači zapnuté přehrávání titulků, v pohodě se titulky ukážou. A pro většinu lidí WMP stačí, ale je to jedno, kdo co používá, někomu vyhovuje to, někomu zase to...
Ano, každému vyhovuje něco jiného. Ale když mě šedesátiletá babička, která má PC jen na hry na seznamu, požádá, abych "tu blbost" (tehdy IE 8) odinstalovala a dala tam něco jiného, tak už je to na pováženou (nainstalovala jsem jíí lišku, operu a chrome - sama si vybrala prvně operu, ale pak přešla na chrome). To, že mě chrome sleduje, je mi putna. Reklamy nemám žádné (používám adblock). IE je možná momentálnš rychlý, ale to nestačí. Už jen s těmi toolbary... v chrome takové věci nemusím řešit vůbec, prostě se tam nic neinstaluje (samo) ani kdybych se "sekla" při instalkování nějakého programu, který mi pak nainstaluje i nějaký toolbar. Tuším, že tohle má i opera. Ale když nedáváte chvíli pozor, tak máte zaplácený firefox i IE toolbary.
Při skoro každém spuštění firefoxu, IE a obšas i opery, se otevře tab s kecama o nové verzi atd, Chrome tohle nedělá. Prostě nainstaluji a je to.
O WMP se nevyjadřuji, nepřehraje několik typů videí, nejde tam pořádně nic nastavit a bez pluginu nepřehraje titulky (i když je možné, že v poslední verzi se ten plugin nainstaluje sám). Nicméně, ne všechny titulky jsou ve formátu .srt a bez windowsáckého ködování máte jen změť znaků. Taky se stává, že nefunguje obraz a zvuk ano (nebo naopak),.
Nejlepšími přehrávači budou pravděpodobně VLC, BSplayer. dříve byl skvělý KMplaer, ale ten má teď nějaké trable a pomalu se načítá a seká se, no a samozřejmě GOM, Tyhle všechny vám vyhledajíé chybějící a chybné kodeky, BSP dokonce i titulky, takže přehrajete snad úplně všechno.
Né vše od Winů je nejlepší..
Omlouvám se za překlepy. Mám tu v práci nějakou na prd klávesnici :D.
IE z Windows úplně odinstalovat nejde, to je první věc. nebýt IE, zřejmě neznáme ve Windows dnešního Průzkumníka WIndows, postanní panel a plochu.
Chrome odesílá ta Vaše citlivá uživatelská data do nějaké své centrály a ta pak jsou využívána v reklamním systému. Zřejmě tím sledují, kam se nejvíc chodí.
Když dáváte pozor při instalaci freeware programů, jistě si žádný toolbar nenainstalujete. A kdo hlavně produkuje ty toolbary? Google, ASK a Yahoo! Nejvíce však si myslím, že google. Google taky nechutně šíří svůj prohlížeč Chrome. Prdne ho do instalátoru nějakého freeware programu, napíše nějaké nepodložené věci typu, že je nejrychlejší (vychází z vlastního testu - subjektivního, nikoliv objektivního).
Při spuštění IE NIKDY na Vás nevylítne, že je k dispozici nejnovější verze, protože se sám aktualizuje přes Windows Update. Takové hlášky můžete vídat hlavně ve Firefoxu a také Opeře, ale v IE nikoliv (možná pokud máte nainstalovaný na WinXP IE6, tak třeba to otevře záložku, ať aktualizujete, to ještě možná - ale pokud instaluju někomu Windws, automaticky tam dávám nejnovější verzi IE, kdo chce pak ať si kdyžtak dodatečně doinstaluje jiný prohlížeč, to je jeho věc pak).
K WMP - ano ve výchozím toho moc nepřehraje, ale od verze 10 nebo 11 titulky přehrává sám automaticky, stačí to v menu zapnout, není to jak staré verze WMP, které byly maximálně k poslechu nějaké nahrávky ze Záznamu zvuku. Mimochodem, to co jste napsala, že si automaticky stahuj kodeky, to je buď úplná blbost nebo velká bezpečnostní díra do programu a následně asi i do Windowsu.
WMP je přizpůsobitelný, v základu toho moc nenabízí, ale kdo si ho vyladí pluginy ze stránek MS a doinstaluje si kodeky (ne typu Codec Pack All in One a podobné, ale třeba CCCP nebo ffdshow), tak může mít celkem dobrý přehrávač. Nicméně takovou diskuzi bych nechal bu´d na samostatné téma nebo vnitřní poštou, protože se celkem odkláníme od původního tématu.
Vy si asi pořád myslíte, že něco vnucuju - nevnucuju, jen vyvracím různé mýty a polopravdy, protože ty se stále internetem šíří a většina uživatelů tomu věří. Třeba jen ty titulky - WMP nepřehraje titulky - klasický mýtus.
A jak píšete - VLC, GOM Player, to je špička, BS Player měl tuším tenkrát nějaký problém s bezpečností a KMPlayer, jak jste psala, že se pomalu načítá, to mi nepřijde. Ikdyž já KMplayer znám spíš z Linuxu, tak to může být asi to. VLC na Linuxu používám, ale znám i Windows verzi, která je též dobrá jako Linuxová. Výhodou je i to, že přes VLC lze koukat na TV přes stránky typu Zapni.tv
A že vše od MS bylo nejlepší, to bych si ani ve snu netroufl říct, natož to napsat na poradnu Já se taky omlouvám za překlepy, teď píšu z telefonu
Mám Win7 a IE tu nikde nevidím. Tuším, že to tak bylo i s Vistama - výběr vlastního výchozího prohlížeče. Když jste si nezaškrtl IE, tak tam prostě nebyl. Pryč jsou ty doby, kdy byl po smazání IE počítač nepoužitelný..
"Když dáváte pozor při instalaci freeware programů, jistě si žádný toolbar nenainstalujete" - ano, právě. U chromu a opery pozor dávat nemusíte. A stejně se nic nenainstaluje.
"Mimochodem, to co jste napsala, že si automaticky stahuj kodeky, to je buď úplná blbost nebo velká bezpečnostní díra do programu a následně asi i do Windowsu." - když stáhnu nějaké video v neobvyklém formátu, tak WMP ho nepřehraje, u ostatních vyzkoušených (VLC, BSP, GOM, KMP) se objeví upozornění na chybějící kodek a odkaz na stažení daného kodeku. Pak lze video přehrát.
Výhoda VLC, GOMu a KMP (nevím teď jestli to umí i BSP) je, že lze dát titulky na horní část obrazovky, což je obrovská výhoda. Vyzkoušeno na filmovém a seriálovém festivalu, kde se používal výhradně VLC pro svou nenáročnost a rychlost (a právě kvůli titulkům). Obščas VLC selhal. Po vyzkoušení BSP to občas blblo, tak se zkusil WMP. Obvykle po pěti minutách načítání video vůbec nespustil, nebo spustil, ale kvůli nemožnosti dát titulky nahoru, polovina diváků nic neviděla.
Rozhodně si nemyslím, že mi něco vnucujete. Osobně si myslím, že tohle je debata na úrovni dvou lidí s rozdílnými názory, žádný flame. Tazatel si z toho může odnést, že co člověk, to názor na tyto věci. Žádný není špatný ani správný. Psal, že chce Chrome, ať tedy používá Chrome a nenuťme ho k něčemu jinému (něco jiného by bylo, kdyby měl IE6 :D)
Je asi vidět, že Windows buď tak dobře neznáte nebo lžete. IE ve Windows je předinstalován, spekulovalo se sice o edici bez IE, ale nakonec se to vyřešilo losovací obrazovkou, která se po nainstalování WIndows 7 zobrazí automaticky, pro XP a myslím i Visty se to řešilo přes jakousi aktualizaci. Zasraná evropská komise emá co na práci, tak chtěla asi poškodit Microsoft. zajímavé je, že se neopře třeba do Linuxu, kde je většinou výchozím prohlížečem Firefox, v některých (Lubuntu) je Chromium a Debian třeba má Iceweasel (což je de facto firefox). Z linuxu sice výchozí prohlížeč odinstalovat jde, ale Windows není Linux a právě Windows jsou na IE celkem závislá. Též i některé apliakce, například i populární Skype je závislý na IE, protože používá jeho jádro.
Ano a víte proč si nemusíte dávát pozor, pokud používáte Chrome? Google by přeci si svůj prohlížeč nezpomaloval různými toolbary. A hlavně výrobci těchto toolbarů vědí, že v každém Windows (nepočítám první Windows 95 a starší) je IE a že ho spousta lidí i používá. Cíl je zhnusit IE a donutit přechod ke konkurenci a taky hlavbně prachy. Vývojaři freeware programů na vývoj programu potřebují peníze, tak jsou téměř nuceni takový krok udělat, jinak by museli aplikaci zpoplatnit nebo aspoň osekat, s tím, že pokud chcete víc funcí, zaplaťte si.
Ke kodekům - objeví se odkaz na stažení kodeku, ale automaticky se nestáhne a nenainstaluje, to Vy ho musíte stáhnout a nainstalovat. A to je safra rozdíl.
Titulky jestli jsou nahoře nebo dole, to je jedno, ale většina lidí je zvyklá je mít dole. Já bych si asi na titulky nahoře nezvykl.
Tazatel chce chrome, já mu doporučil jiný prohlížeč, přesto trvá-li na chrome, ukázal jsem mu možnost v podobě snížení HW akcelerace a samozřejmě taky reinstalaci Flashe a Shockwave. Takže jsem ho nenutil nebo mu nevnucoval jiný prohlížeč.
A i kdyby měl IE6 a trval na něm, nemůžeme mu nutit něco jiného, ikdyž používáte IE6 je cílená sebevražda.
Nevím, jak na tom jsou a co dělají jiné testy. Ale tohle mi nepřijde moc smysluplné. Hlavním testem bude to, co vidím a jak dlouho na to čekám.
Ale když už jsme u toho.. chrome 220.8, IE 238.6, opera 266.8, safari 293.1, FF 536.4
doplněno 05.08.12 11:46:Všechno je poslední verze (chrome 21) krom opery, ta byla 12.0.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.