Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MoBo 1 IDE slot + IDE HDD + DVD mechanika

Od: jaromir83* odpovědí: 3 změna:

hi,

mám na základovce jen 1 IDE slot, nedaří se mi zprovoznit DVD mechaniku (7 let stará). IDE HDD funguje ať ho zapojím do horní master pozice na datovém kabelu nebo do prostřední slave pozice. když kamkoliv zapojím DVD mechaniku (dřív fungovala, takže jumper snad je daný na slave pozici) ani nenaběhnou windows, jen to napíše insert boot disc. kde může být chyba? datoé kabely jsem zkoušel 2 typy, 3 kusy.

dík

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

HDD nastavte na Master a mechaniku na Slave. Pokud to hlási Insert boot disk, nastavte v BIOSu bootování v pořadí HDD-CD-ROM-FDD. A ještě mě napadlo - nenchal jste strčenou disketu v počítači? Jinak bych uvažoval o koupi SATA HDD, protože ta mechanika pak disk může zpomalovat.

P.S.: Proč se u každé otázky ušlibujete (hi)? :D

jaromir83*
hodnocení

hi=ahoj,

tak asi jumper byl špatně na DVD mechanice vzadu. pro jistotu jsem dal novější datový kabel, už to jede. SATA disk? to má nějaký jiný konektro? já na základovce žádný další výstup krom toho IDE nevidím. co USB HDD? na tu mou základovku s 1 IDE výstupem jde teda jen 1 HDD + 1 DVD připojit, kdybych chtěl adlší HDD, tak přes USB by to šlo? je normální cena 2700,- Kč za 750GB u USB HDD? utáhl by mi můj zdroj 350W fortron další HDD (USB)? mám GK GTS450 1GB za 2500,- plus 4GB RAM plus Intel dvoujádro 2,4GHz. dík

bena*
Aha, tak to jo...to by mě nenapadlo, že na českou poradnu tohle napíšu :D
no k dotazu - USB HDD je externí disk, ten doporučuju tak na zálohování nebo jako lepší náhradu za flešku. A pokud tam máte jen jeden IDE konektor, tak to mějte takhle.
jinak SATA vypadá takto:
doplněno 03.08.12 17:31:

Obrázek:

MoBo 1 IDE slot + IDE HDD + DVD mechanika

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]