Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám A4 leták vytvořeny v photoshopu a výstupním formátu jpg pro tisk (požadavek klienta se kterým jsem nemohl nic udělat).
Po vytisknutí na A4 papír se mi ale dokola vytvoří okraj 5-8mm na kterém už není pozadí ale bílá barva.
Nevím proč, protože rozměry jsou přesně rozměry papíru a rozlišení je 300 dpi.
Děkuji za rady
A jste si jist, že máte tiskárnu s bezokrajovým tiskem?
Zdaleka ne každá tiskárna (i drahá) nemusí bezokrajový tisk umožňovat..
Pak by bylo řešení tisknout na formát A3...a následně ořezat na A4 bez okraje..
Tak to já teď nevím. Já to tiskl v kopycentru, protože mi domácí tiskárna nejede. Tiskl jsem si to jenom tak na ukázku, klient si to bude potom tisknout sám jinde.
Jenom nevím co mám já s tím dělat a jestli já nemám něco špatně.
Ne...u Vás bude na 99% vše v pořádku.
Prostě Vy máte formát letáku přesně na A4 tedy 210x297mm, ale tiskárna v copycentru ti vytiskla sice na A4, ale s mírným zmenšením "do plochy", aby se to vešlo na formát i s okrajem, kam to tiskárna neumí vytisknout.
S tím si ale následně každý grafik či obsluha tiskárny musí umět poradit...a řešení to má..
OK, díky. Jelikož si to klient bude tisknout sám, tak to asi nebudu teď řešit, protože bude mít jinou tiskárnu.
Zde screen z photoshopu a volby obraz -> velikost obrazu jak to je u té A4: img51.imageshack.us/...
A zde vlastnosti na vyexportovaném jpg: img100.imageshack.us/...
Podle toho by to mělo být dobře, jinak už fakt nevím...
V předvolbách tisku obrázku zvolte možnost typu roztáhnout na celou stránku stránku. Photoshop nemám, nevím, jak to tam přesně je.
Jak jsem psal níže, já si to doma netiskl a jak to mají nastavené v kopycetru, kde jsem to tiskl tak to teď nevím. Mně spíše jde o to, jestli nemám já něco špatně udělané a jestli s tím mám něco dělat, nebo na čí straně je chyba. Klient si to bude stejně tisknout sám a jinde.
Jinak nebylo to tisknuté přímo z photoshopu, ale z toho jpg.
Mám ještě jeden takový zvláštní problém.
Byl jsem ještě jednou v tom kopycentru si vytiknout podobný leták, jen v menší verzi. Je to vlastně 1/3 z A4, takže má 210x99mm.
Nebo by alespoň měl mít. Bohužel paní v kopycentru se mě snažila přesvědčit, že obrázek letáku má přes metr. To je podle mě celkem blbost.
Zde screen z photoshopu a volby Obraz -> velikost obrazu: img33.imageshack.us/...
Tady ještě samotný screen vyexportovaného jpg a Vlastnosti ve windows po kliknutí pravým na souboru: img705.imageshack.us/...
Jak je to? Jsou ty velikosti správně? Teď nevím, jestli jenom já tomu nerozumím, nebo kdo?
Máte to dobře, to by museli změnit dpi pod 60, aby to mělo přes metr.
K původnímu problému, máte to taky ok. Možná zkusit uložit do pdf, v adobe readeru je přímo možnost roztáhnout na celý papír (rezpektive "zakázat změnu měřítka" - takže jestli to začne 1cm od okraje a na protější straně budou 2cm chybět, tak jim to bez okrajů netiskne), tak by jim to mohlo jít líp, než z obrázku?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.