Nejste přihlášen/a.
Doporučuju spustit kontrolu disku, takže skočte do Start-Spustit a zadejte cmd. Do Příkazového řádku zadejte chkdsk /f (nebo chcete-li důkladnou kontrolu, zvolte /r). Spustí se kontrola disku a vadné sektory budou zalepeny. Pokud to bude chtít restart počítače, zvolte A a restartujte ho.
Kontrola tak velkého disku něco potrvá...
Zdravím "beno".
Tak jsem provedl vše dle doporučení a zkontrovalo mi to disk C,který je systémový a ten je po testu v pořádku.
Já ale potřebuji opravit HD WD,kde mám oddíly D,E,G.
Když jsem znovu zadal cmd,tak mi Příkazový řádek jenom probliknul.
Aha, já myslel, že je to systémový disk. V tom případě spusťte ten příkazák a zadejte tam chkdsk D: /f (nebo /r). Analogicky udělejte totéž s E: a G:
doplněno 03.08.12 11:32: Přehédl jsem tu tabulku, kde jsou oddíly D: E: a G: Ale aspoň jste si zkontroloval systémový disk. To není k zahození
Teď kontroluji největší oddíl cca 800GB,tak dám potom vědět.Kontrolu D: a E: mám hotovou a problém zatím přetrvává.
Uvidím potom.
Zatím Vám oběma děkuji.
Pokud to žádné problémy nenajde a použil jste přepínač /R, tak bych se nebál a ten program Crystal Disk info bych zahodil. Pokud jste použil /F, nebál bych se též, že disk odchází. Nicméně tím neodpadá záležitost pravidelného zálohování důležitých dokumentů buď na externí disk nebo na nějaké úložiště typu Skypedrive, Dropbox aj.
Koukám, že to něco opravilo, myslím, že můžete být v klidu, ale jak jsem psal, nezapoměňte pravidelně zálohovat.
Jinak vidím, že máte na počítači nainstalovnaý Advanced SystemCare, nechci do ničeho kecat, ale osoběn ho moc nedoporučuju, často je spíše ke škodě, je to agresivní čistič. To samé Chrome, ten odesílá citlivá uživatelská data, zvážil bych přechod buď na IE8 nebo na Firefox či Operu. Ale je to Vaše věc, do toho Vám mluvit nemůžu a ani nechci.
Bena- a kde vidíš že to něco opravilo?
Pro tazatele- chybné sektory jsou začínající problém, nemusí se to zhoršovat, ale taky může, to nikdo nezaručí. Disky mají určité sektory v záloze a ty používají místo těch vadných, ale s tím si to nevystačí. Po projetí checkdiskem pokud vŠe pojede a nebude se to zhoršovat tak to bude v pohodě, nicméně zálohovat by se mělo vždy a ne jen před hrozícím průserem
Jinak crystal disk si přepni aby ti RAW hodnoty ukaloval v DEC
Meviricku musel jsem použít lupu v prohlížeči a viděl jsem, že to tam pár clusterů opravilo (zalepilo to - nyní chybné clustery budou vedeny jako obsazené místo) a též to tam psalo Systém Windows opravil systém souborů. Takže zkus taky použít lupu, snad to tam vyluštíš z toho.
Předpokládám, že 1 cluster bude u toho disku 4kB (což by sedělo 4kB a 8kB), tam nejde o opravu jako takovou, ale nahradí se právě tak aby to ty chybné nepoužívalo, nicméně tam zůstanou, jen nejsou adresovaný, nebo jak to vysvětlit. Teď jde o to zda tam třeba za měsíc nebo dva budou další či nikoliv
Tak ono chybný cluster snad ani úplně opravit nejde. Chybné clustery jsou právě zalepeny, takže jsou pak vedeny jako využité místo, aby se tam nezapisovalo.
To se časem ukáže, jeslti tam něco bude chybnýho, každopádně pravidelně zálohovat je dobré. Ideální je buď na tenpřenosný disk nebo na internetové úložiště. CD/DVD/BD příliš vhodná nejsou a flešky/paměťovky taky moc ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.