Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám základní desku s následující konfigurací konektorů předního panelu: forum.biosflash.com/...
A skříň, ze které vedou následující vodiče s kabely označenými následujícími barvami:
Sleep SW, Reset SW a Speaker - červený a černý
HDD LED - žlutý a bílý
A dva jednotlivé kablíky, u kterých nevím přesně, k čemu jsou, tipuji PowerON LED nebo Message LED (proč se dělají odděleně?) - jeden je zelený a druhý bílý.
Poněkud tápu v tom, jak ty kabely zapojit. S umístěním bych si možná ještě poradil, ale jak poznám, který mám zapojit na katodu a který na anodu?
Jednoduše, nebude to svítit, nic se neděje a otočíš to. Toho bych se nebál Jinak bych dával ty bílé jako mínus, ale to jen, že se mi to tak zdá správně. U tlačítek je to jedno úplně, to ti z principu pojede tak jako tak..
Takže když mi PC nepůjde zapnout, není to špatným zapojením těchto konektorů, ale nejspíš tím, že je vadný zdroj nebo deska?
Jinak je to samozřejmě pravěký stroj, odnesl jsem si ho po částech od známého, který ho chtěl vyhodit, chci na tom hrát staré hry a s virtualizéry mám trochu problém, neb OS na nich nainstalované fungují jen napůl, hry nebo náročnější aplikace nefungují zrovna plynule a rozlezlo se mi to všude do systému, přidružené procesy nejdou ani vypnout a nejde to kompletně odinstalovat, takže jsem si tím jen s prominutím zasr*l notebook a budu ho muset přeinstalovat (pozn.: mám NTB s 4jádro procesorem 2GHz, s 8GB RAM, herní grafikou s 2 GB VRAM a OS Win7, což by teoreticky pro hraní her na virtuálním Win98 snad mělo být dostačující, bohužel zjevně není, a to ani s VMWare, ani s VirtualBoxem)...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.