Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace Windows

Od: filetta odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

našel jsem svůj starý počítač a tak jsem se rozhodl, že ho znovu zprovozním. Zapojím, zapnu, nastavím bootování z mechaniky, vložím instalační cd, restartuju, rozjede se boot z DVD, načtou se instalační soubory vyberu alokační jednotku, naformátuju, počítač se restartuje, ale nepokračuje. Zůstane v nějaké zíkladní nabídce, nabízí možnost: F1-pokračovat a DEL-vstup do BIOSu (viz obr. níže)

i50.tinypic.com/... (je to fotka z foťákum nechci tady spamovat fórum, je moc veliká)

Jinak ta instalace se restartuje ve správnou dobu. Jediný problém je, že to prostě znovu tu instalaci nabootuje, než aby to v ní pokračovalo. Nevíte někdo co s tím?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Priblizne uprostred je napsano Floppy disk fail. Je v PC zamontovana disketova mechanika? Jestli ne tak ji v BIOSu zakazte a pokud v PC je tak zkontrojulte jestli je spravne zapojena popripade ji vypojte a v BIOSu zakazte.

fletta

už je to v pohodě, floppy je oddělaná i v Biosu a mechanicky. nicméně to dělá pořád to samé.

sinner

tak schvalne vlez znovu do BIOSU ,jak je pořadí boot 1..2..3..4..a vše prehod tak aby nikde nebyla zmínka floppy

fletta

vždyť říkám, že je to všechno vyplé. ani na té úvodní obraovce se to neukazuje.

mowla*
hodnocení

0x

Stačí na dobu bootu otevřít mechaniku, aby boot proběhl z HD (nebo v BIOSu změnit pořadí jednotek při bootu)...

doplněno 02.08.12 14:11:

Aha - já dotaz pochopil trochu jinak... ;)

Po restartu je potřeba znovu nabootovat z CD a pokračovat v instalaci s vynecháním vytvoření a zformátování cílové (pro instalaci) jednotky.

doplněno 02.08.12 14:33:

Přece instalátor nenaformátuje HD ´jen tak´ - ale na dotaz. Musíš tedy vybrat možnost bez formátu - poslat instalátor dál...

filetta
hodnocení

Pořadí jsem měnil, jenže když to nabootuje z HDD, tak to píše, že na HDD není nic nainstalovaného.

filetta
hodnocení

aha a jak toho dosáhnu? (toho vynechání)? když to nabootuju z CD po restartu, tak to začne celé od znova.

filetta
hodnocení

jo, to jo, ale i přes to se to restartuje, to je prostě v rámci té instalace, problém je v tom, že se prostě nepokračuje po restartu v té instalaci. i když to instaluji na svůj počítač, tak se to restartuje, ale pak to pokračuje dál v onstalaci... dělá to tak i při instalaci win 7

iz*
hodnocení

0x

Zaráží mne (také přibližně uprostřed)

Prmary Master : none

Nemůže být zádrhel v tom?

filetta
hodnocení

to je divné, mám ho mechanicky nastavený (pomocí jumpera) na master i na kabelu je zapojený do master. nevíte, jak to změnit?

hop®
hodnocení

0x

Proč to nemá první disk? Jak jsou disky nastaveny v BIOSU? Na AUTOdetekci?

raduz*
hodnocení

0x

Nemáte v biosu polozku halt on no errors? nebo neco podobného? aby to ignorovalo všechny chyby a boot pc normalne pokracoval dal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]