Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
našel jsem svůj starý počítač a tak jsem se rozhodl, že ho znovu zprovozním. Zapojím, zapnu, nastavím bootování z mechaniky, vložím instalační cd, restartuju, rozjede se boot z DVD, načtou se instalační soubory vyberu alokační jednotku, naformátuju, počítač se restartuje, ale nepokračuje. Zůstane v nějaké zíkladní nabídce, nabízí možnost: F1-pokračovat a DEL-vstup do BIOSu (viz obr. níže)
i50.tinypic.com/... (je to fotka z foťákum nechci tady spamovat fórum, je moc veliká)
Jinak ta instalace se restartuje ve správnou dobu. Jediný problém je, že to prostě znovu tu instalaci nabootuje, než aby to v ní pokračovalo. Nevíte někdo co s tím?
Priblizne uprostred je napsano Floppy disk fail. Je v PC zamontovana disketova mechanika? Jestli ne tak ji v BIOSu zakazte a pokud v PC je tak zkontrojulte jestli je spravne zapojena popripade ji vypojte a v BIOSu zakazte.
Stačí na dobu bootu otevřít mechaniku, aby boot proběhl z HD (nebo v BIOSu změnit pořadí jednotek při bootu)...
doplněno 02.08.12 14:11: Aha - já dotaz pochopil trochu jinak...
Po restartu je potřeba znovu nabootovat z CD a pokračovat v instalaci s vynecháním vytvoření a zformátování cílové (pro instalaci) jednotky.
doplněno 02.08.12 14:33:Přece instalátor nenaformátuje HD ´jen tak´ - ale na dotaz. Musíš tedy vybrat možnost bez formátu - poslat instalátor dál...
Pořadí jsem měnil, jenže když to nabootuje z HDD, tak to píše, že na HDD není nic nainstalovaného.
aha a jak toho dosáhnu? (toho vynechání)? když to nabootuju z CD po restartu, tak to začne celé od znova.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.