Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze spustit Linux (Ubuntu 12.04)

Od: yery* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, před týdnem jsem si nainstaloval Ubuntu Linux 12.04. Do včerejška všechno běželo v pohodě, ale dnes při spuštění na mě vyskočilo tohle (viz obrázek):

Nevíte, jaká je příčina a jak to vyřešit? Díky.

Nelze spustit Linux (Ubuntu 12.04)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Neni to moc citelne. Zkuste to prepsat to google prekladace nebo sem na poradnu.

yery*
hodnocení

System is running in low-graphics mode. Your system, graphics card and input device settings could not be detected correctly. You will need to configure these yourself.

Rozumím tomu, ale při volbě jakékoli možnosti v následující nabídce to nemá žádný efekt...

doplněno 01.08.12 19:58:

EDIT: Your screen, graphics card and input device settings...

bena*
hodnocení

0x

Myslím si,že bude problém v zavaděči GRUB nebo v ovladačích? Nedělal jste v poslední době nějaké zásahy do systému?

yery*
hodnocení

Přidával jsem novou paměť RAM, ale to by nemělo mít vliv. Spustil jsem to už i s tou novou RAMkou a teď to najednou nejde. :)

Jsou ty RAMky vzajemne kompatibilni? Maji stejne fekvence? Vlozil jsi je spravne?

yery*
hodnocení

Tak nově vloženou RAM jsem vyjmul. Bez výsledku, dělá to pořád to samé. Jiných zásahů do systému si nejsem vědom. Vidím to na reinstalaci.

Souhlasim. Je to jednodussi nez hledat problem *frajer*

dolis72*
hodnocení

0x

zdravím,

Linux,ubunutu je pro běžného uživatele úplně nevhodný...

dopručuju Win Xp,.7 atd...cenově dostupné...nenavišuji o tisíce jako Benovo vlákno

připadnou instalaci,zajistím...

pokud trváte na Ubunutu,rád zdarma pošlu originál instalační CD...tvz...šuplíkl po instakaci...dovoz?...USA

bena*

dolis72: Toto snad není myšleno vážně...pokud ano, jen krátký komentář - podívejte se do poradny, co se tu řeší za problémy s Windows, problémy se zobrazením se tu řeší snad každých 10 dní, možná i častěji. A dalších problémů spojených s Windows jako viry, těch se řeší mraky... Ale to už asi každý ví a vidí :)

Přijde na to kredenc, jestli uživatel bude instalovat z páleného CD nebo originálního CD Ubuntu, není to jako Windows, kde máte OEm verze pro takový a makový počítač, jeslti je to edice taková nebo maková... Safra dolisi, čtěte, co píšete. Navíc pokud si stáhnete Ubuntu z oficiálních internetových stránek, budete mít záruku, že máte aktuální verzi. V šuplíku aktuální být zrovna nemusí. Mimochodem, zopakujte si vybraná slova po v. ;)

K problému, reinstalace je většinou krajní řešení, nicméně pokud si myslíte, že to bude ryhclejší, nechť tak učiňte, jinakklidně Vám mohu pomoct.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]