Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se píše U

Od: dejf77 odpovědí: 16 změna:

Jak se píše přehlasované U? Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Nad klávesou Enter (tou větší) je klávesa se šipkou a vlevo od ní klávesa, na které je mimo jiné dvojtečka na přehlasování.

Tu zmáčknete a hned potom U. Ü

Na běžné klávesnici k PC, u notebooku to může být jinak.

brunclik*
hodnocení

1x

Dá se také využít numerická klávesnice - stiskni levý ALT, napiš na numerické klávesnici 154 a ALT pusť (velké Ü;) nebo 129 (malé ü;). Tak jdou napsat i další znaky, které na české klávesnici nejsou.

Tímto způsobem jdou napsat všechny znaky, jen si pamatovat ty čísla :D (tkzv. ASCII kód)

labo.cz/...

brunclik*

Já si pamatuju jen 64 pro zavináč, protože to používám. Když náhodou potřebuju něco jiného, tak to prostě zkouším tak dlouho, až to najdu. :)

na zavináč je lepší ALT Gr (pravý Alt ) a V - o trochu méně zmáčknutých kláves :D

doplněno 01.08.12 12:15:

s pravým ALTem lze udělat víc nedostupných znaků, třeba # je Alt Gr X a líp se to pamatuje ;)

Já dělám zavináč ALT Gr 2, a vězení ALT Gr 3

kartaginec:

kupodivu to nefunguje, tak radši zůstanu u Alt Gr V a X :D

Nefunkčnost tohoto manévru je ¨dobrý důvod k tomu, nepoužívat ho. Mně zase nefunguje to V a X, nevím čím to je. Pochybuji, že by to souviselo s rozdílem mezi QERTZ a (moje) QERTY.

hop®

Ano, je to tím QWETY a QWERTZ, mám QWERTY a používám též AltGr+2 pro @...

Po přepnutí klávesnice na QWERTZ funguje Alt+V...

Díky, zase jsem o něco chytřejší.

případně Ű je alt+235 a ű je alt+251 (místo teček nad písmenem jsou čárky).

Což je důležité pro maďarštinu. Díky. (Taky jsem si to mohl vyhledat, ale neudělal jsem to.)

hodnocení

1x

Ja vetsinou kdyz potrebuju nejaky znak tak si ho vygooglim a pak zkopiruju. *smich*

hodnocení

0x

Nebo nahlédnout na mapu znaků zde lib.cas.cz/... a je to! Ü

pipamont*
hodnocení

0x

Zdravím,podbný problém jsem měl taky.Záleží na OS. Zkus START-SPUSTIT-CHARMAP.Mělo by to fungovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]