Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat,jestli existuje nějaký programek,kde by šlo nastavit toto. Po zapnutí PC ,pojede internet 2 hodiny a pak se vypne.Samozřejmě,aby pak nešel internet zapnout ,například až za 2 hodiny.Doufám,že jsem to napsal srozumitelně . Předem děkuji
Pokud jde o to, aby děti nevysedávaly u PC celé dny, tak u nás se osvědčila obyčejná kuchyňská minutka. Kluk dostane hodinu a jede. Vtip je v tom, že já mám ty kluky dva, a systém je založený na jejich vzájemné konkurenci ("Brácho, už dvě minuty přetahuješ, běž od toho nebo ti to vypnu... nebo to na tebe řeknu...")
To je přesně ono Ale já bych to chtěl korigovat,když máme oba s manželkou odpolední. Kdyby ten Facebook jel jen nějakou dobu,tak by věnovaly čas škole. Když mají zakázané PC,tak se dokážou naučit.
Teď trochu z jiného soudku. Mám ještě dva sourozence a já jsem nejstarší, tedy já měl defakto největší restrikce (bavíme se teď jen o pc) a ne že bych to neobcházel, ale ségra je o 10 let mladší, restrikce minimální a přesto má defakto na škole lepší známky než co jsem měl já nebo brácha a přitom může na pc defakto kdykoliv...
Když se vrátím k otázce tak obyč routery budou mít přinejlepšim dobu zapnutí wifi sítě- tzn kabel půjde, net taky, ale nepůjde wifi síť, což by taky mohlo pomoci. To o čem mluvíte jsou už trochu lepší krabičky než máte asi doma, takže další investice. Pak leda v pc, ale jaké jsou možnosti u tohoto nevím nevím a krom toho to by se musel zablokovat i boot z cd, protože tím, že to zablokuju v systému tak si to spustím z cdčka
Příkaz "shutdown -f -s -t 7200" přesně 2 hodiny po svém spuštění zavře všechny programy a vypne počítač. A když zahesluješ uživatelský účet ve Windows, tak to už znovu nespustí.
doplněno 26.02.13 14:00:Jestli máš WiFi, můžeš ještě dát časový spínač (spínací hodiny) na router (a dát to někam, aby o tom děti nevěděly), síť ( = internet) pakpůjde jen v nastavenou dobu.
to jo,ale problém je vtom,že odcházím ve 1300 hod do práce a děcka příjdou v 1500..Takžýe to bych musel nechat pC zapnuté.Já jsem chtěl ať se třeba naučí a pak si zapne PC ,kdy chce.Spínací hodiny jsem kdysi používal,zamkl jsem dveře a schoval klíč.Myslel jsem si,jak jsem to vymakal,ale po 3 měsících jsem zjistil,že všechny dveře na mém RD mají stejný klíč Loni jsme koupily Rd a dělaly rekonstrukci,tak jsem to nevěděl. A jak jsem poznal ty dvě to poznaly o trochu dříve. Jsou pořád napřed.
.Asi budu muset koupit jiný zámek dop dveří.. Chtěl bych to ,aby to fungovalo ,jako to je v Ostravě v Schopigparku.Tam se člověk přihlásí a jde to jen myslím hodinu a pak až za 24 hodin.Pozná to MAC adresu .
Jestli máte router, tak by v něm mělo jít nastavit od kdy do kdy poskytuje přístup k internetu. Víc ani ťuk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.