Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení netu - vypnutí po hodině

Od: macek71® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,jestli existuje nějaký programek,kde by šlo nastavit toto. Po zapnutí PC ,pojede internet 2 hodiny a pak se vypne.Samozřejmě,aby pak nešel internet zapnout ,například až za 2 hodiny.Doufám,že jsem to napsal srozumitelně :) . Předem děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud jde o to, aby děti nevysedávaly u PC celé dny, tak u nás se osvědčila obyčejná kuchyňská minutka. Kluk dostane hodinu a jede. Vtip je v tom, že já mám ty kluky dva, a systém je založený na jejich vzájemné konkurenci ("Brácho, už dvě minuty přetahuješ, běž od toho nebo ti to vypnu... nebo to na tebe řeknu...")

*ua*

hodnocení

To je přesně ono :) Ale já bych to chtěl korigovat,když máme oba s manželkou odpolední. Kdyby ten Facebook jel jen nějakou dobu,tak by věnovaly čas škole. Když mají zakázané PC,tak se dokážou naučit.

Teď trochu z jiného soudku. Mám ještě dva sourozence a já jsem nejstarší, tedy já měl defakto největší restrikce (bavíme se teď jen o pc) a ne že bych to neobcházel, ale ségra je o 10 let mladší, restrikce minimální a přesto má defakto na škole lepší známky než co jsem měl já nebo brácha a přitom může na pc defakto kdykoliv...

Když se vrátím k otázce tak obyč routery budou mít přinejlepšim dobu zapnutí wifi sítě- tzn kabel půjde, net taky, ale nepůjde wifi síť, což by taky mohlo pomoci. To o čem mluvíte jsou už trochu lepší krabičky než máte asi doma, takže další investice. Pak leda v pc, ale jaké jsou možnosti u tohoto nevím nevím a krom toho to by se musel zablokovat i boot z cd, protože tím, že to zablokuju v systému tak si to spustím z cdčka ;)

praivo*
hodnocení

0x

Příkaz "shutdown -f -s -t 7200" přesně 2 hodiny po svém spuštění zavře všechny programy a vypne počítač. A když zahesluješ uživatelský účet ve Windows, tak to už znovu nespustí.

doplněno 26.02.13 14:00:

Jestli máš WiFi, můžeš ještě dát časový spínač (spínací hodiny) na router (a dát to někam, aby o tom děti nevěděly), síť ( = internet) pakpůjde jen v nastavenou dobu.

hodnocení

to jo,ale problém je vtom,že odcházím ve 1300 hod do práce a děcka příjdou v 1500..Takžýe to bych musel nechat pC zapnuté.Já jsem chtěl ať se třeba naučí a pak si zapne PC ,kdy chce.Spínací hodiny jsem kdysi používal,zamkl jsem dveře a schoval klíč.Myslel jsem si,jak jsem to vymakal,ale po 3 měsících jsem zjistil,že všechny dveře na mém RD mají stejný klíč *smich*Loni jsme koupily Rd a dělaly rekonstrukci,tak jsem to nevěděl. A jak jsem poznal ty dvě to poznaly o trochu dříve. Jsou pořád napřed.*zed*.Asi budu muset koupit jiný zámek dop dveří.. Chtěl bych to ,aby to fungovalo ,jako to je v Ostravě v Schopigparku.Tam se člověk přihlásí a jde to jen myslím hodinu a pak až za 24 hodin.Pozná to MAC adresu .

hodnocení

0x

Jestli máte router, tak by v něm mělo jít nastavit od kdy do kdy poskytuje přístup k internetu. Víc ani ťuk.

lindaf*

nešlo by to nějak nastavit přes rodičovskou kontrolu? :)

Stáhni si ze slunečnice program hlídací pes. Je tam 3o dní šérvér. Když se osvědčí tak víš co potřebuješ. Druhá možnost je najít firevall s funkcí rodičovské kontroly. To by taky neměl být problém. Možnost třetí je antivir který ukáže záznam využití a navštívené adresy. Pak můžeš dát dětem ultimátum a maximální denní limit fejsbuku. Při porušení pravidel lze zablokovat jakoukoli adresu úpravou HOSTS souboru ve složce WIN32

zabu
hodnocení

0x

Já bych taky doporučil nějaký router. I ty levnější kolem 300-400kč umí omezit přístup na WEB podle času. Podle mě je to nejjednodušší způsob.

hodnocení

ok,díky všem za odpovědi.Něco vyzkouščím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]