Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zablokování objednávek na internetu?

Od: smiseklysak* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

Můj syn neustále objednává různé zboží z internetu- bohužel se nu nedá domluvit aby toho nechal.

Tak bych se chtěl zeptat jestli by nebylo možné to nějak zablokovat ty objednávky.

Ale abych třeba zase já ,protože si objednávám různé knihy a věnuji se svěratelství tak abych mohl bez problému

nakupovat Já. děkuji vám mnohokrát za rady.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pokud se mu nedá domluvit, tak seřezat, zakázat počítač/přístup k internetu...

Tohle přece není normální!

praivo*
hodnocení

2x

Odkud to objednává?:

doplněno 26.02.13 15:25:

Jo, RCčka, taky bych chtěl... :)
Jestli objednává pořád ze stejných obchodů, zkus jim přes kontakt napsat, že objednávky na jméno [jméno] objednává tvůj nezletilý syn, který následně nemá na zaplacení a proto balíky končí na poště, a proto že žádáš o zrušení případných budoucích objednávek na toto jméno.

smiseklysak*
hodnocení

Z různých e-shopů nějaké rc modely atd.

smiseklysak*
hodnocení

To právě nevím odkud objednává ,ale musím se potom podívat.

ladaadal*
hodnocení

1x

Jedině mu zakázat počítač. Na většinu mladých to platí.

kratast*

nebo udelat na pocitaci dva ucty jeden tvuj a jeden jeho. na jeho uctu zakazat internet.

no a nebo pak at si najde brigadu a plati ti dluhy za veci co nakoupil, to ho odnauci nakupovat blbosti na netu, kdyz na to nema.

a nebo par facek, protoze jedna facka je lepsi nez tisic slov

hodnocení

0x

Doplňující otázka: jak je starý a odkud bere peníze? Protože pokud jsou to jeho peníze (ať už vydělané nebo kapesné), tak by měl mít možnost s nimi hospodařit sám. Ony děti a rodiče mají odlišný pohled na to, co je zrovna důležité a co nezbytně musí mít - pamatuju si na to z dětství a teď to mám znovu z druhé strany. *frajer* A vím, že rozumná dohoda na kompromisu je lepší než nějaké blokování (které je však taky v něčem pozitivní - může se vyvinout v intelektuální souboj mezi blokujícím a blokovaným, nicméně obávám se, že vy v něm prohrajete).

smiseklysak*
hodnocení

Bohužel má 14 let brigádu žádnou nemá a objednávky jsem chvíli platil já ,ale teď už nic

zůstává to na poště a pošta to posílá zpět.

jirbar*

Tak oni mu to spočítají. Obchod si vyfakturuje zbytečné náklady on je nezaplatí, přijde Exekuce, není z čeho vzít, ale jakmile mu padne 18 tak bude platit jak mourovatej.

ladaadal*

Jak jsi zase na tohle přišel? To je blbost. To je právě nevýhoda dobírky,kvůli které chce hodně lidí platbu nebo zálohu předem, protože, když to zůstane nevyzvednuto a pošta to vrátí, poštovné hradí odesilatel.

jirbar*

Než budeš říkat blbost tak si přečti Obchodní podmínky eShopů. Mnozí jednoznačně uvádějí že při zmaření převzetí zásilky budou vymáhat zbytečně vynaložené náklady.

ladaadal*

Psát si můžou co chtěj, přečti si zákoník a pak tady trus bludy.

jirbar*

Žvaníš. Pleteš si vrácení zásilky ve lhůtě 14 dnů a nepřevzetí zásilky na poště. Nepřevzetí neřeší žádný zákoník, je to věc nasmlouvaných obchodních podmínek.

Obchodní podmínky čtu, a i když dobírku zásadně nepoužívám, v e-shopu s těmito podmínkami bych nic nekoupil. Je to totiž známka, že těchto nevyzvednutých zásilek mají mnoho (kdyby jich bylo málo, nikdo by to až tak neřešil a náklady by rozpustil do režie). A mít mnoho nevyzvednutých zásilek znamená, že někde je něco špatně.

ladaadal*

Oni hlavně i ty podmínky jim jsou na nic. Jirbar si něco vydedukoval, ale je to kravina. Dám příklad:

soused se na tebe nas...re, objedná ti u 10ti firem tužku za 10,-Kč + 150,- poštovné. Ty to nevyzvedneš, protože sis nic neobjednal. Budeš platit 1500,- za dobírky? Asi těžko, že? A stejně těžko oni budou dokazovat, že sis to objednal, pokud nepoužívají ověření telefonem. Mail si založí na podobný počin kdokoli, aby to mohl potvrdit. *zed*

jirbar*

Spekuluj si jak chceš. Mně je to v podstatě fuk. Dle přísloví. Kdyby byly v pr... ryby nemusely by být rybníky. Nebo začni řešit nesmrtelnost chrousta.

Nech se překvapit jak dopadneš až policajtům řekneš, že ano auto řídil (nikoliv osoba blízká) Opičák z Ugundy. Vše ve vzoru Tvých spekulací. A nech to na nich zda Ti prokáží, zda jsi zmařil převzetí zásilky a tím obchodu způsobil škodu, přičemž jsi předem souhlasil k uhrazení této škody.

Většina vykuků špatně dopadla. I ti co místo mobilu pošlou šutr. Ona na ně ta kosa taky dopadne.

iz*
hodnocení

0x

Nezlobte se na mne, ale čtrnáctiletý syn musí dodržovat pravidla.

Buď přestane s objednávkami nebo žádný internet/počítač (na příklad). Nebo ať si napřed vydělá (zatím jej nikdo nesmí zaměstnat), a pak ať si objedná, ... Také mu můžete vysvětlit, že účet za poštovné za jeho nevyzvednuté objednávky pomalu narůstá, ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]