Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Na nootebooku mi přestalo fungovat wi-fi.. Přes LAN kabel se na net normálně dostanu, ale jakmile se snažím přes wi-fi připojit, tak nic.. sít to najde, ale připojení se nezdaří... a píše furt něco o ovladačích. Tak bych chtěl poprosit o pomoct, jeslti byste mi neporadili jak bezpečně odinstalovat starý ovladač a jaký nový nainstalovat. Děkuju moc.
Typ wi-fi zařízení: Intel(R) wif-fi link 5100 AGN
Pokud wifi notesu najde wifi routeru (vytvořenou síť), nebude problém v ovladačích, ale spíše v zabezpečení sítě - zkontroluj na routeru, zda není omezen přístup přes MAC a jaké je nastavené kryptování (WEP, WPA, WPA2) a heslo, v notesu je potřeba nastavit kryptování stejné a zadat to heslo. Případně zkontroluj nastavení TCP/IP (DHCP - pevná IP).
Případně - ovladač se od/nainstaluje přes Start - Nastavení - Síťová připojení, tam vybereš patřičné připojení (bezdrátové), Vlastnosti - Konfigurovat - Ovladač ...
doplněno 30.07.12 18:07:OK - takže teď buďto na CD dodaném k notesu a nebo z netu ovladače k wifině - neporadím kde a jaké, netuším,o jakou wifi jde.
Ne, v síťi problém není určitě.. zkoušel jsem to i u přátel.. ovšem teď sem si všiml, že mi to tu síť už ani nechce najít.
Poradíte mi prosím vás jaký ovladač mám stáhnout? Přeinstaluji ho, za zkoušku nic nedám. Děkuju
Přeinstaloval jsem ovladač.. ( downloadcenter.intel.com/... Ten první 8MB )
Ovšem stále mi to nechce najít síť.
No - je možné, že modul wifiny ´odešel´. Pokud ale instalace ovladače nehlásila žádný problém, je možné, že je jen odpojen jeden nebo oba konektory antén - případně kukni dovnitř (je-li modul snadno přístupný) nebo nezbude, než navštívit servis...
doplněno 30.07.12 18:20:Jo - a jinde tu síť najde? Případně vyzkoušej připojení na jinou wifi (u známého, v kavárně/restauraci).
doplněno 30.07.12 19:04:Ad kontrola HW - umístění a výměna wifi je popsána v manuálu v bodě Výměna karty PCI Express Mini pro bezdrátové připojení k síti LAN/WiMAX , popis je poměrně srozumitelný včetně umístění kablíků
Ad Nenajde - Ok, velmi pravděpodobně je závada právě v modulu wifi nebo jeho zapojení
Ad přenastavení - není nic snazšího, než zkontrolovat ve vyhledávání wifi sítí, ale nemyslím, že tady je zakopán pes
Tudíž, pokud je wi-fi normálně zapnuta, software přeinstalovaný a ukazuje, že vše funguje správně a stále to nechce nalézt síť, je problém jedině už přímo v tom zařízení v NTB?
doplněno 30.07.12 18:25:rád bych se do toho NTB koukl, ale nejsem si moc jistý, kde bych měl anténku hledat.. Je to typický Lenovo NTB.. Děkuju
doplněno 30.07.12 18:26:Nenajde tu síť nikde
doplněno 30.07.12 18:30:A ještě.. není třeba možné že někdo v tom NTB něco přenastavil..a vyhledává třeba jen nějaké specifické síťe.. a ostatních si třeba nevšíma?
Typ wi-fi zařízení: Intel(R) wif-fi link 5100 AGN
Nakonec jsem zkusil něco najít sám: downloadcenter.intel.com/... a stál jsem ten první odkaz 8MB.
zařízení opět píše, že funguje správně, ale síť doma mi to stále nechce nalézt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.