Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
překopírovala jsem fotografie z fotoaparátu do photo zoner studio 13, ale když je chci upravit a po té uložit, objeví se, že tyto fotografie jsou pouze pro čtení. Kde může být problém?
Díky
(1) Označte všechny fotografie ve složce (klikněte levým tlačítkem myši do složky a potom stisknéto tklávesy CTRL plus A), pak na označené fotky klikněte pravým tlačítkem a vyberte "vlastnosti" > dole odštkrtněte "jen pro čtení". Pak už fotky půjdou ukládat.
(2) Nebo může v Zoner studiu místo "uložit" použít "uložit jako" a změnit název.
Druhý postup je jednodušší, ale já bych dala přednost prvnímu (druhým bych zbytečně zaplňovala disk).
doplněno 27.07.12 21:52:Není zač.
doplněno 27.07.12 22:19:Reakce na @mowla , 27. VII. ve 21:03: Máte pravdu, někdy se hodí ponechat originály jako zálohu.
Změnit příznak "jen pro čtení" poradila Ivzez dobře...
Já si nechávám originály fotek a veškeré úpravy ukládám pod jiným názvem - každá úprava totiž původní fotku změní (´poškodí´) a chci mít možnost ji upravovat i v budoucnu ´odznova´...
Mowla, naprostý souhlas, původní fotky mám archivované a pro další úpravy si je někam zkopíruji a pak si můžu hrát až do alelůjá. Ale mám možnost návratu k originálu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.