Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych jsem si založit blog - ale na vlastní doméně. Založil jsem si blog na blog.cz, ale docela mi tam vadí reklamy. Už mám jeden projekt rozjetý, a tak bych rád zůstal u jednoho systému (wordpress.). Nemám problém si zplatit doménu a hosting.
Můj dotaz zní, jak na správnou propagaci svého blogu na vlastních stránkách? Ptám se především proto, že nevím, jak správně svůj web / blog dát dobře do povědomí lidem aby vůbec o stránkách věděli. Je samozřejmostí obsah. Jde mi o to, aby se ti lidé o tom obsahu dozvěděli - jak na to?
Mockrát děkuji za rady.
Vyhledávače si po nějakém čase najdou Váš blog samy. Chcete-li proces urychlit, zaregistrujte blog na Seznam.cz a do Google.
Existují i různé katalogy, ale Seznam a Google podle mne stačí (v katalozích se můžete octnout v nepříliš dobré "společnosti").
doplněno 28.07.12 14:35:Ono by to nějakou dobu trvalo i v případě, že byste blog zanesl do různých katalogů. Lepší pozici získáte jenom kvalitním obsahem, na který začnou odkazovat návštěvníci (vyhledávače odkazům z katalogů nepřikládají váhu, zvláště ne z těch, které mají spoustu odkazů v patičkách nebo používají skryté odkazy, ...)
Máte-li odborně zaměřený blog, bylo by dobré o něm dát vědět třeba ve fórech se stejným či obdobným zaměřením.
Určitě bych nedoporučovala řídit se radou různých "expertů"- komentovat na jiných blozích či ve fórech kvůli možnosti vložit odkaz na vlastní blog - zpětný odkaz většinou nezískáte, akorát se Vám podaří někoho naštvat.
Já bych registrovala do výše uvedených a na Weblogy.cz .
Ovšem nejdůležitější je kvalitní obsah, cílová skupina si Vás pak najde.
A to stačí? Takhle se dostávají ostatní blogeři do povědomí lidí? .. Jsem myslel, že ta propagace obsahuje něco více..
No ještě si můžete zaplatit reklamu blogu na seznamu nebo google, případně etarget. Nebo vyrobit banner do nějakého banerového výměnného systému. Ovšem to stojí nějaký peníz.
Takže věnujte se obsahu, pravidelné aktualizaci, pokud máte k dispozici jenom svůj čas.
Na WPress používejte Trackbacky, Pingbacky. K příspěvkům, které si vytvoříte, ručně napište štítky. Máte-li web o automobilech, použijte různá tvarosloví, jako např. - auto, automobil, auťák, vůz, vozidlo, motorové vozidlo, plechový miláček ... , atp.
Samosebou včetně automobilových značek .
Pokud se zmiňujete konkrétně o nějaké věci, která je dohledatelná na nějaké internetové stránce, vložte na ni odkaz a Trackback do svých stránek, tím na sebe upozorníte - pozor na autorská práva ©. Hlavně amíci se strašně rádi soudí, je to jejich nejoblíbenější sport (po fotbalu se šiškou a bejsbólu )
Souhlasím s názorem, udělat si vlastní reklamu na různých fórech, týkající se tématu na vašem webu. Čtenáři přijdou sami. Zvědavost je mocná, to mi věřte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.