Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení wifi

Od: romi* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den chci se jen zeptat nemužu se připojit ke své wifi zadám klíč z modemu a přesto to píše že je chybný :( dekuju za radu :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Je potřeba zvolit i správný (shodný) typ kryptování (WEP, WPA, WPA2; případně i algoritmus TKIP, AES), nejen heslo... BTW - heslo generuje router (při konfiguraci Wireless-Security), nikoli modem...

doplněno 26.07.12 17:08:

Připojíš se na router (zadáním jeho IP do adresního řádku netového prohlížeče), zadáš jméno a heslo pro přístup a někde v konfiguraci Wireless (nebo něco podobného - podle routeru) je uvedeno heslo pro kryptované připojení a o jaké kryptování jde.

Omlouvám se, pokud píšu složitě - takto obecně se to jednodušeji napsat nedá (resp.nenapadá mne jak).

doplněno 26.07.12 17:09:

BTW - tohle je úplně jiné heslo, než je pro přihlášení se do Windows!

;)

romi*
hodnocení

Hmm ale já se v totm vubec nevyznám co to je :( mužete mi to vysvětlit nák polopatě jak pro blbce :D

romi*
hodnocení

tak se přihlásím ale jen když mám otevřenou wifi pokud dám na heslo tak mi to nejde :( ale jinak děkuju za radu :)

mowla*

Hm... Tak bude zřejmě zádrhel ve zvoleném kryptování... ;)

BTW - já používám taky otevřenou wifi (veškerá kryptování lze stejně prolomit, tak nač zatěžovat počítač, na ´háklivý věci´ je metalika), ale aby mi tam nelezl nikdo nezvaný, mám nastavenou kontrolu na MAC adresy (Access Control v menu routeru).

romi*
hodnocení

JÁ NASTAVOVALA TADY PŘES TO o2.cz/... :))

mowla*

OK - pokud přes "Dále v osmém řádku Authentication Type vyberte volbu WPA-PSK."..., pak je to ono. Pak v notesu musíš zvolit stejný typ zabezpečení (tedy např. v návodu zmíněné WPA-PSK, TKIP) a zadat stejné heslo.

Ale WPA je prolomitelné v nepříliš dlouhém čase, takže v případě ´útoku´ je síť stejně v zásadě nechráněná (resp. nelze se spoléhat na její bezpečnost!). Pro přenos citlivých dat (např. netbanking) prostě wifi není vhodná.

drejdl*
hodnocení

2x

doporučuji reset, zvolit si nové heslo. někdy se i stane, že se na reouter připojí hacker a jen tak z legrace změní heslo.

romi*
hodnocení

JEN NEVIM JAK SE MĚNÍ HESLO :(

jirbar*

Máš návod. Návody jsou od toho aby se četly.

romi*
hodnocení

tak jsem si změnila heslo a stejně to píše NESHODA KLÍČE ZABEZPEČENÍ SÍTĚ :( tak už nevim co :(

jirbar*

Už to tady bylo. Podívat se do modemu jaký typ klíče a jeho hodnota je nastavena a stejné používat při přihlašování k Wifi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]