Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se jen zeptat nemužu se připojit ke své wifi zadám klíč z modemu a přesto to píše že je chybný dekuju za radu
Je potřeba zvolit i správný (shodný) typ kryptování (WEP, WPA, WPA2; případně i algoritmus TKIP, AES), nejen heslo... BTW - heslo generuje router (při konfiguraci Wireless-Security), nikoli modem...
doplněno 26.07.12 17:08:Připojíš se na router (zadáním jeho IP do adresního řádku netového prohlížeče), zadáš jméno a heslo pro přístup a někde v konfiguraci Wireless (nebo něco podobného - podle routeru) je uvedeno heslo pro kryptované připojení a o jaké kryptování jde.
Omlouvám se, pokud píšu složitě - takto obecně se to jednodušeji napsat nedá (resp.nenapadá mne jak).
doplněno 26.07.12 17:09:BTW - tohle je úplně jiné heslo, než je pro přihlášení se do Windows!
Hmm ale já se v totm vubec nevyznám co to je mužete mi to vysvětlit nák polopatě jak pro blbce :D
tak se přihlásím ale jen když mám otevřenou wifi pokud dám na heslo tak mi to nejde ale jinak děkuju za radu
Hm... Tak bude zřejmě zádrhel ve zvoleném kryptování...
BTW - já používám taky otevřenou wifi (veškerá kryptování lze stejně prolomit, tak nač zatěžovat počítač, na ´háklivý věci´ je metalika), ale aby mi tam nelezl nikdo nezvaný, mám nastavenou kontrolu na MAC adresy (Access Control v menu routeru).
OK - pokud přes "Dále v osmém řádku Authentication Type vyberte volbu WPA-PSK."..., pak je to ono. Pak v notesu musíš zvolit stejný typ zabezpečení (tedy např. v návodu zmíněné WPA-PSK, TKIP) a zadat stejné heslo.
Ale WPA je prolomitelné v nepříliš dlouhém čase, takže v případě ´útoku´ je síť stejně v zásadě nechráněná (resp. nelze se spoléhat na její bezpečnost!). Pro přenos citlivých dat (např. netbanking) prostě wifi není vhodná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.